Riittääkö palkka elämiseen, ovatko työolot kunnossa, uupuuko porukka? Vielä on tehtävää…

Tehyn vaalit lähestyvät. Valtuustovaaleissa voi äänestää 29.3. – 21.4. Ehdokkaaksi voi asettautua 8. – 28.2. Vaalitulokset julkaistaan 26.4. Yhteistyössä valtuustoryhmien kanssa Tehy julkaisee blogisarjan, jossa valtuustoryhmien edustajat kertovat toiminnastaan ja tavoitteistaan. Tässä blogissa on vuorossa Tehyn vasemmisto ja sitoutumattomat -ryhmä.

Me tehyläiset olemme tajunneet, että kiltisti odottaen vuoro tulee aina viimeisenä, jos sittenkään. Siksi on itte tartuttava hommaan, jos haluaa asioiden muuttuvan.  

Tehy on aktiivisena vaikuttajana sekä päivänpolitiikassa, että meille omimmassa ay-politiikassa.

Sote-sopimus, saavutuksista suurimpia, saavutettiin menneellä neuvottelukierroksella kunta-alalle! Voimme tehyläisinä olla ylpeitä tästä monikymmenvuotisesta tavoitteen saavuttamisesta: sekä palkkoihin että työoloihin pääsemme tulevaisuudessa paremmin vaikuttamaan!

Yhdessä taisteltiin myös yksityispuolen sopimusten neuvotteluissa kesällä. Ihan maaliin asti ei päästy, kun tuo koronan pirulainen iski kapuloita rattaisiin - vielä jäi tekemistä tulevaisuuteen!  

Alaamme panostamalla hyötyjiä tässä maassa ovat ihan kaikki. Pelkkä kauniisti pyytäminen ei ole tuonut meille parempaa arkea.  Tässä ei päde se pohjalaisen työmiehen repliikki heinäkuorman kaatuessa ”Pärjätähän, pärjätähän, ei tartte tulla auttamahan!” Me tehyläiset toimimme yhdessä - yksin pyydetään, mutta joukolla vaaditaan!  

Me Tehyn vassarit - Tehyn vasemmiston ja sitoutumattomien valtuustoryhmä – nostamme seuraavia tärkeitä tavoitteita tulevalle valtuustokaudelle: 

- Palkkauksen parantaminen. Palkkauksessa olemme reippaasti jäljessä pohjoismaisia kollegoitamme. Palkat sovitaan neuvottelupöydässä ja siellä Tehyn tulee edelleen olla suuri ja vahva.

- Turvallinen työympäristö tehyläisillä työpaikoilla. Haluamme olla nostamassa keskusteluun vaatimuksen turvallisesta työympäristöstä. Liian monta kertaa kollegamme kohtaavat työssään henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Lainsäätäjän velvollisuus on korjata lainsäädäntöä, jotta työnantajat saavat lisää keinoja luoda turvaa. Vahvaa liittoa kuuntelee myös lainsäätäjä ja yksittäistä jäsentä auttaa oma oikeuspalvelumme hädän hetkellä. 

- Katsomme tärkeäksi nostaa esiin ammatillisen jatkokoulutuksen hyödyntämisen myös työntekijän tilipussissa. Lisäkoulutuksesta hyötyvät nyt kaikki muut paitsi koulutuksen käyneen ammattilaisen kukkaro.  Hyvät paikalliset käytänteet pitää nostaa koko tehyläisen kentän tietoisuuteen ja käyttöön. 

- Työajan lyhennyksen kokeilu alallamme. Alan pito- ja vetovoimaa voisi lisätä työaikoja lyhentämällä. Lukuisten tutkimusten mukaan työaikojen lyhennyksellä saadaan aikaan parempia työtuloksia. Kokemusta meillä on roppakaupalla vaikkapa osa-aikaisuuden vaikutuksista jaksamiseen.  Esitämme, että kokeilu lyhennetystä työajasta palkkaukseen koskematta aloitetaan Suomessa sotealalta.   

Tänä päivänä Tehy näkyy, kuuluu ja toimii aktiivisesti. Sinä, juuri Sinä, olet oman työsi asiantuntija ja meistä alamme asiantuntijoista koostuu koko Tehy! Ota yhteyttä ja lähde mukaan Tehyn vasemmiston ja sitoutumattomien monenkirjavaan joukkoon.

Tehyn vasemmisto ja sitoutumattomat / Tehys vänster och obundna