Jaksotyöpalapeli on valmis

Ihmisellä pitää olla haaveita ja palapelejä. Kohta kahdeksan vuotta sitten Tehyn keskustoimistolle töihin tullessani sain kuvitteellisen laatikon ja tuhansia paloja. Kannessa oli teksti  ”Kuntasektorin uusi  jaksotyö”, mutta kuva puuttui.

Palapeliä koottiin mitä kummallisimmissa paikoissa ja oudoimpina aikoina, yksin ja yhdessä työkavereiden, tehyläisten toimijoiden, asiantuntijoiden ja ystävien kanssa. Sain kuulla aikaisemmilta neuvottelijoilta jaksotyön historian aina 80-luvulta saakka, paneuduin vanhoihin työaikalakeihin aina viime vuosisadan alusta asti. On tunnettava historia voidakseen ymmärtää nykyisyyttä – vai miten se nyt menikään. Järjestelmää oli korjattu lukemattomia kertoja milloin työneuvoston lausuntojen, milloin työtuomioistuimen päätösten tai tulopoliittisten kokonaisratkaisujen myötä.

Täytyy sanoa, että paljon on penkkiä kulutettu erilaisissa työryhmissä jaksotyön uudistamiseksi. Istuminen on jatkunut myös tietokoneen näyttöruudun edessä tai nenä kirjassa kiinni sekä lukuisilla luennoilla. On tämä ollut hyvää vastapainoa aikaisemmalle uralleni leikkaussalisairaanhoitajana, jolloin vuorostani seisoin leikkaustason ääressä vuositolkulla. Oi niitä aikoja, jolloin omakohtaisesti koin jaksotyön ongelmat! Myönnettävä on, että ihan jokaista työvuoroluetteloa ja palkkakuittia en osannut tarkistaa vuorolisien osalta, sen verran oli hankalaa. Mahtoiko tunnitkaan mennä täysin oikein…

Joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Kerran tavatessani Englannissa sairaanhoitajana työskentelevää ystävääni kysyin heidän työaikamääräyksistään. Kaivoin laukustani vanhan kokouspaperin ja aloin ravintolan pöydässä kirjoittaa heidän malliaan A4:lle. Muutamassa minuutissa parin täsmentävän kysymyksen jälkeen se oli siinä – Englannin malli. Malli, jonka kuka tahansa työntekijä pystyy selittämään ja ymmärtämään. Tuhansissa palapelin paloissa alkoi erottua pieniä sävy- ja muotoeroja, ja mikä tärkeintä: kulma- ja reunapalat löytyivät! 

Joka neuvottelukierroksen alla valmistelimme uusia tekstejä kunnalliseen virka- ja työehtosopimukseen, vaikka uudistuksen mahdollisuus vaikutti aina melko epätoivoiselta.  Milloin oli palkkakierros, milloin keskitetty tuloratkaisu eikä oikein koskaan tullut sopivaa kohtaa kunnolliseen tekstien uudistamiseen. No, palapelissäkin tulee vaiheita, jolloin pinotaan samanvärisiä tai muotoisia paloja, jotta paloja voi myöhemmin alkaa yhdistellä. Lisäksi tarvitaan armotonta sitkeyttä ja vähän tuuria – näin myös jaksotyön uudistamisessa.  

Pari kuukautta sitten palat osuivat kohdalleen. Syntyi neuvotteluratkaisu uusista jaksotyömääräyksistä. Enää ei tarvinnut sopia kuin rahasta ja sitähän ei ollut. Ei ainakaan paljon  – vain 0,3% palkkasummasta. Ja tästäkin muut kuin jaksotyöläisiä edustavat liitot halusivat omansa.  Kesäkuun alussa myös rahasta päästiin sopuun.

Nyt voin iloisesti todeta, että palapeli on valmis. Jokaiselle jaksotyötä tehneelle tuttu keskeytyneen jakson taulukko on historiaa. Tilalla on pala, jonka arvo on 7 tuntia 39 minuuttia ennalta tiedettyä keskeytyspäivää kohden. Lisätyö -niminen pala katosi kokonaan kokoaikatyötä tekeviltä, ja ylimääräiset tunnit ovat nyt suoraan ylityötä. Enää ei myöskään ole kahden peräkkäisen kolmen viikon työaikajaksoa, vaan suoraan 2-4 viikon palanen. Tulevaisuudessa jokainen tehyläinen voi tarkistaa työaikakorvauksensa, koska aikana annettavat aikahyvitykset tulee merkitä työvuoroluetteloon.

Tehtävä suoritettu. Ja sitten uusi palapeli.

Kommentit

Käyttäjän Tehy kuva

Sirkka-Liisa 5.6.2014

Uusi palapeli. Pätkätyöt ja pitkät työvuorot 15h-18h, jotka on vaan suunniteltu listaan....

Marjo Kangasharju 5.6.2014

Hienoo palapeli -Maija ja kumppanit :)

Raija Kuosa 6.6.2014

Hei, ite kun olin Englannissa, niin silloin työvuorot olivat aina 12 tai 14 tunnin mittaisia, lyhyempää työvuoro oli tuskin lainkaan, jos ollenkaan.

Jan-Olof Eriksson 6.6.2014

Hienoa työtä Maija & co! Mainittakoon vielä, että nämä uudet jaksotyöaikaa koskevat määräykset astuvat voimaan 1.6.2015.

Sari Viinikainen 7.6.2014

Welldone Maija & co!

Tatu Tiala (tiedottaja, Tehy ao 707) 8.6.2014

Ammattiosastomme oli aktiivisesti mukana kehittämässä näitä uusia jaksotyömääräyksiä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin naistentautien, genetiikan ja synnytysten vastuualue oli yksi viime vuonna tehdyssä jaksotyökokeilussa mukana olleista yksiköistä. Suurin osa kokeiluun osallistujista oli tehyläisiä. Kokeilusta saatua kokemusta ja palautetta käytettiin apuna näitä uusia määräyksiä laadittaessa. Lisäksi pääluottamusmiehemme oli korvaamaton asiantuntija-apu ja yhteistyötaho kokeilun aikana ja sen jälkeen.

Haluamme kiittää kokeiluun osallistuneita jäseniämme naistentautien, genetiikan ja synnytysten vastuualueella, joille kokeilujakso oli koetteleva. Ilman kokeilua nämä uudet määräykset eivät olisi olleet mahdollisia, ja nyt saatu tulos on osaltaan kokeiltuun osallistuneiden ansiota! Kiitos! Lisäksi kiitoksemme kaikille, joihin kokeilu vaikutti myös välillisesti tai välittömästi, ja kaikille niille, jotka työskentelivät lannistumatta tämän uudistuksen parissa.

Marita Lindström 9.6.2014

Lämpimät onnittelut Maija!

arja mähönen 17.6.2014

hyvä juttu:-) tuo lisätyön poistuminen ja ylityön kertyminen on tosi hyvä. Vieläkun joskus saataisiin 100% tunnitkin aiemmin. 16 tuntia 50% on paljon.

Kolkytä vuotta ja... 17.6.2014

Milloin tämä lisätyö loppuu ja tulee voimaan.

Jan-Olof Eriksson 18.6.2014

^Uudet jaksotyöaikaa koskevat määräykset astuvat voimaan 1.6.2015.

Ei hyvä 22.6.2014

Enää ei sitten saa pitkiä (tai edes 2 päivän) vapaita kertymään millään.....ja eletään niillä yksittäisillä vapailla, joihin ergonomisesti lähdetään illasta ja palataan sitten vapaan jälkeiseen aamun. Koska henkilöstömitoitukset vedetty niin minimiin, niin ei millään saa ihmisille kahta peräkkäistä vapaata.

Yritä siinä sitten perheen kanssa suunnitella jotain. Aikahyvityksiä ei ainakaan ole vuosikymmeniin Helsingissä saanut, koska ylimääräisiin vapaisiin ei saa sijaisia palkata, niin kaikki tulee ottaa rahana.Kyllä niin kadehdin tehdasduunarien pitkiä pekkasia, ja kunnon ylityökorvauksia, mutta onhan se paperintekeminen arvokkaampaa työtä, kuin vanhuksen hoitaminen, eikö?

Komppaan; ei hyvä. Onko näkökulma 1-, 2- vai kolmivuorolaisen? 24.6.2014

Olen elänyt 6 viikon jaksoissa lähes koko pitkän työurani. Jakson pituus on antanut pelivaraa niin esimiehille kuin työntekijöillekin. Toki me työntekijät olemme hävinneet rahassa isoja summia. Eikö olisi ollut mahdollista tehdä olemassaolevaan listapohjaan nuo muutokset jotka nyt tehdään lyhyempään suunnittelujaksoon? Monen perheellisen olisi pidemmän ajan suunnitelmissa mahdollisuus huomioida muu elämä paremmin. Elämä voisi olla laadukkaampaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisen suhteen, kun suunnittelujaksot olisivat pidempiä kuin 4 viikkoa.Tulevat muutokset ovat suunta oikeaan, mutta suunnitteluvälin pitäisi olla pidempi.

Maija Koivula 10.7.2014

Hei teille, jotka ette ymmärtäneet, että osastonhoitaja/työvuoro listojen tekijä voi edelleen tehdä listat vaikka koko vuodeksi kerrallaan. Näin onnistuu elämän hallinta kaikilta. Terveiset Lontoosta, jossa teemme leikkaus osastolla 8-18 työvuoroja neljä päivää viikossa ja vapaita per viikko siis kolme...

Kirsti Tuominen 5.8.2014

Kyllä tämä jaksotyöaika-uudistus tuli hyvään saumaan ja on mielestäni todella hyvä asia :-) Iso KIITOS tästä kuuluu meidän Maijalle !! Pitkäaikaisena pääluttamusmiehenä tunnen mm. muodollisen jaksotyön ongelmatiikan tosi hyvin, joten hyvä uudistus !

HURU NINA 15.8.2014

KIITOS Maija,kumppanit ja kokeilujaksoon osallistuneet työntekijät.

Jaksotyöaika herättää kentällä kiihkeitä komentteja. Luottamusmiehenä saa avata tarkoin eroja ja hyötyjä aiemmin kuuden viikon listan tekijöille. Käytäntö sitten lopulta selkeyttää ajatusta asiassa.

Palasista syntynee kaunis laatikko.

Voimia ja jaksamista tehyläisilletoivottaenNina

Michael Perukangas 20.8.2014

Minun arkilogistiikastani tämä uudistus tekee kohtuuttoman rankkaa. Poikani ollessa luonani, joudun jo nyt lyhentämään työpäiviä tunnilla ja siltikin pojalleni tulee lusittavaksi maksimipäivä 7-17 eskarissa. Kun ennen saatoin tasata huoltajuusvuoroni aikana kertyviä miinuksia 6 viikon jaksoissa, nyt tasattavaksi tulee joka toinen 3 viikon jaksolla 6 tuntia 9 päivän aikana. Tämä uudistus tekee työnteon ja perhe-elämän yhdistämisen todella vaikeaksi, ja talvella, jolloin työmatkojeni pyöräiltävyyden varaan ei ainakaan Helsingin päässä voi laskea, tunnin päivittäisestä työajanlyhennyksestä kertyy 6 päivässä 12 tunnin työaikavaje, joka pitäisi tasata 9 päivässä. Sukkuloivalle yksinhuoltajalle tilanne tulee olemaan mahdoton, minulle ainoastaan sietämätön.

Uudistus on siis aivan paska. Koska en aio erota perheestäni, joutunen eroamaan työstäni, saaden karenssit ristikseni. Kiitti vaan Tehy & muut liitot.

http://furttis.blogspot.fi/2014/08/jaksotyouudistus-tekee-tyon-ja-perhee...

Päivi Seila 23.8.2014

Jaksotyöuudistus, on varmaan toimiva jos työntekijöitä olis tarpeeksi, mutta kun ei ole . Nyt jo venytään ainakin arkipyhälistoissa äärirajoilla. 2014 jolloin jo tehdään ensimmäiset 3-viikon listat tulee joululistaan 11 vapaapäivää per /hlö , hikikarpalot jo nousee listantekijöiden otsalle . Meillä psykiatriassa kun ei tehdä 14h työpäiviä, siis tehdään normaalia kolmevuorotyötä. Maija on tehnyt ison työ ja kiitos siitä hänelle , monessa asiassa tulee korjauksia , mutta joustot häviää nyt kokonaan. Nähtäväksi jää saadanko lisää väkeä töihin vai lisätäänkö tuntimääriä .

voivoi 27.8.2014

Ei tainneet tämän mallin suunnittelijat keskustella kuin ammattiyhdistysaktiivien kanssa, eivätkä ole tehneet käytännön työtä viime vuosina. Esimiehenä voin sanoa, että tuota mallia kun toteutan pilkulleen niin puolet alaisistani jää sairauslomalle jaksamisongelmien vuoksi 3 jakson jälkeen. Nykyään kun ei ole ketään ylimääräistä työntekijää missään ja lisääkään ei voi palkata. Työntekijöiden selkänahasta siis tuo malli revitään. Ei ole enää mitään jouston mahdollisuuttakaan esimiehellä, vaikka haluaisikin. Tehyläisetkin huhuilee työkaveria yhä useammin. Melko järjettömiksi muodostuvien työvuorolistojen takia.

Maija Wilskman 29.8.2014

Jaksotyöuudistuksen tavoitteena oli nykyistä yksinkertaisempi järjestelmä ja työhyvinvoinnin sekä tuottavuuden lisääminen. Kuntatyönantajan lisäksi neuvottelupöydässä oli Tehyn lisäksi myös muita palkansaajapuolen liittojen edustajia. Jokaisen joskus neuvottelutoimintaa harrasteen uskon ymmärtävän, että yksinvaltijaana olisi paljon helpompaa :) Toivoimme saavamme mm. työhyvinvointiin enemmän parannuksia, mutta tässä kohdassa myönnän tappioni. Ratkaisu on paras mahdollinen näissä olosuhteissa. Yksinkertaisempi järjestelmä varmuudella on.

Vuoden mittaisen jaksotyökokeilun aikana saimme arvokasta tietoa ihan tavallisilta tehyläisiltä, joille kohdennettiin kaksi kyselyä ja joilta saimme myös suoria yhteydenottoja. Toki luottamusmiehet olivat myös mukana prosessissa. Ymmärrän hyvin, että uudistus tuottaa aina muutosvastarintaa. Vaikeinta tulee olemaan niillä, joiden esimiehet eivät ehkä ennenkään ole kuunnelleet työntekijöiden toiveita työn ja perhe-elämän yhteensovittamisesta. Itsekin aikanaan yksinhuoltajana hoitotyötä tehneenä toivon, että Michael Perukangas ja muut saavat äänensä kuuluviin työvuorosuunnittelussa. Lisäksi toivon, että toiminnasta vastaava työnantaja myös järjestää riittävät resurssit. Uusi jaksotyö ei estä ylimääräisten vapaiden järjestämistä 2-4 viikon työaikajaksoon. Työvuorojen pituuteen ei ole puututtu jaksotyöryhmässä.

Jaksaa, ei jaksa... 3.9.2014

Kyllä on yksipuolista hehkutusta tiedottaminenkin tästä vain osaa jäsenistöstä koskevasta parannuksesta. Kiitos kommenteistanne "ei hyvä" ja muut, joiden kanssa olen samassa veneessä. Tuntuu, että kehnosti palkatusta päivätyöstä vietiin se viimeinenkin etu, kuuden viikon listaan sisältynyt kokonainen vapaapäivä, jolle saattoi osuttaa omien asioiden hoitamista päiväsaikaan. Ja tämä tehtiin edunvalvontaorganisaation ponnistelujen tuloksena!

Ja mitä tulee esim. Koivulan muistutukseen, että voihan se pomo vielä tehdä niin kuin työntekijät toivoo, pidän ajatusta lähinnä naivina, eihän koko Tehyä tarvittaisi, jos voisimme luottaa siihen, että kaikki hoituu työntekijöiden edun kärsimättä.

Hertat ja kertut ja maijat ja muut, karuselli pyörii... Kun olette jo näin harjaantuneita palapelin kokoajia, siirtykää vaikka monopoliin.

timo 16.9.2014

Tarkoittaako tämä nyt siis samalla myös sitä, että me pelkkää yövuoroa tekevät emme saa enää tehdä arkipyhälistaa 7 yötä 6 vapaata periaatteella? Joudummeko myös ottamaan yvp:t, vaikka haluaisimme tehdä "täyttä listaa"( kun listat suurimman osan vuodesta jäävät kuitenkin vajaiksi)?Eli menetämmekö sen pienenkin lisätulon jonka näillä lisätyötunneilla arkipyhälistoissa on voinut tienata? Vai mitä tarkoitti, ettei ylisuunnittelu ole enää mahdollista? Pitänee vissiin vaihtaa pois hoitoalalta jos ei enää tienatakaan saa....

se kolmas viikonloppu 17.9.2014

Miten uudessa mallissa toteutuu kolmen viikon lopussa oleva viikonloppu? Yksiköissä, joissa toiminta on arkiaamupainotteinen, mutta myös viikonloppuisin, iltaisin ja öisin on arkiaamua suppeampaa päivystystoimintaa uusi lista aiheuttaa milteimpä mahdottoman yhtälön. Viimeisen viikonlopun vapaat on pakko ottaa ennen viikonloppua, joten uudessa systeemissä työntekijän on käytännössä pakko tehdä seitsemän päivää putkeen. Ennen tuo yksi, nyt menetetty ylimääräinen vapaapäivä, pidettiin yleensä seuraavan listan ensimmäisellä viikolla ja näin saatiin pitkä työputki katkeamaan.Vanhassa systeemissä ainakin meillä viikonlopputyöläiset hoitvat myös perjantai-iltavuoron, jotta toiset pääsivät viikonloppuvapaille perjantain aamuvuorosta. Nyt kun yli seitsemää työpäivää ei voi tehdä, aiheuttaa muutos sen, että arkiviikon päättää perjantai-iltavuoro. Miten ihmeessä tähän on edunvalvonnan nimissä ollut pakko mennä? Eiköhän nämä nyt saavutetut edut olisi ollut mahdollista saada myös kuuden viikon listoihin. Ainakin olisitte voineet jättää henkilökunnan päätettäväksi kumpaan systeemiin haluavat.