Webinaari: Työnantaja vaihtuu – mikä muuttuu työsuhteessa?

Työnantajan vaihtumisessa on yleensä kyse liikkeen luovutuksesta, josta herää työntekijöillä usein paljon kysymyksiä. Työnantajan vaihtuessa on tärkeää, että työntekijä tietää omat oikeutensa. Tervetuloa webinaariin kuulemaan aiheesta lisää!

Kuvateksti
Kuva: IStock

Tehy järjestää webinaarin työnantajan vaihtumisesta ja siitä, mikä työsuhteessa silloin muuttuu. Webinaari pidetään torstaina 17.6. klo 17.00–19.00, joka on avoin kaikille tehyläisille.

Työnantajan vaihtumisessa on yleensä kyse liikkeen luovutuksesta. Usein työntekijöillä herää paljon kysymyksiä, kuten esimerkiksi:

  • Mitä liikkeen luovutus tarkoittaa työsuhteelle ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon?
  • Miten palkka muuttuu?
  • Voiko uusi työnantaja kieltäytyä ottamasta työntekijöitä vastaan?
  • Pitääkö tehdä uusi työsopimus?
  • Käynnistyykö liikkeen luovutuksen yhteydessä yt-neuvottelut?

Liikkeen luovutuksiin saattaa liittyä ongelmia, jotka koskevat työsuhteen ehtoja ja etenkin palkkausta. Joskus voi myös olla epäselvää, onko kyse liikkeen luovutuksesta ja kuuluuko työntekijöiden sen myötä siirtyä toiselle työnantajalle.

Työnantajan vaihtuessa on tärkeää, että työntekijä tietää omat oikeutensa liikkeenluovutuksessa. Tule kuulemaan aiheesta ja esittämään kysymyksiä. Aiheesta kertomassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat Tehyn edunvalvonnasta Mirja Kinnunen, Niina Nurminen ja Heidi Laurila.

Ilmoittaudu mukaan ma 14.6.2021 mennessä sivulla www.tehy.fi/koulutus. Saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet jäsentiedoista löytyvään sähköpostiisi ennen webinaaria. Webinaarista tulee tallenne.

Lisätietoja: [email protected]

 

Webinaarin tallenne

Löydät tallenteen täältä. 

Tallennetta varten tarvitset salasanan. Löydät sen tältä sivulta, kun kirjaudut jäsentunnuksillasi.