Vuoden tehyläinen johtaja on aina valmis neuvottelemaan

Vuoden 2021 tehyläinen johtaja on Tornion perusturvajohtaja TtM Leena Karjalainen. Valintaa esitti Tehyn Tornion ammattiosasto.

Kuvateksti
Tunnustuksen luovuttivat Tehyn kehittämispäällikkö Sari Viinikainen (oik.) ja johtaja Kirsi Sillanpää. Kuva: Pasi Autio

Leena Karjalainen on ammattiosastonsa ja alaistensa arvostama aktiivinen tehyläinen. Hän toimii myös tehyläisten johtajien jaoston puheenjohtajana ja Tehyn johtamiskoulun mentorina.

– Leena Karjalaisen tausta hoitotyössä näkyy kaupungin hyvinvointipalvelujen järjestämisessä ja sote-henkilöstön työolojen kehittämisessä. Hän on aina valmis neuvottelemaan ja keskustelemaan henkilöstön edustajien kanssa, Karjalaista esittäneet työntekijät kertovat. 

Torniossa on päästy neuvottelemalla hyviin paikallisiin sopimuksiin, mihin on vaikuttanut Karjalaisen neuvotteluvalmius ja hoitotyön ymmärrys. 

Leena Karjalainen valmistui sairaanhoitajaksi 1984. Hänen urapolkunsa Tornion perusturvajohtajaksi on hyvä esimerkki siitä, että hoitotyön koulutus ja kokemus antavat erinomaisen pohjan johtajuuteen. 

 

Kunniamaininta koronaosaston esihenkilölle 

Kunniamaininnan sai Anu Nyman, joka oli perustamassa Husin kirurgisen sairaalan väliaikaista koronaosastoa. Hänen palkitsemistaan esitti osaston henkilökunta. 

– Anu Nyman on helposti lähestyttävä, ohjat käsissään pitävä ja työntekijöistään välittävä esihenkilö, joka uskaltaa haastaa itsensä tilanteiden muuttuessa, toteavat häntä esittäneet työntekijät. 

Valinnat julkistettiin Tehyn Johtamisen päivillä tänään. Tehy valitsee vuoden tehyläisen johtajan yleensä joka toinen vuosi. Nyt valinta tehtiin poikkeusaikojen vuoksi peräkkäisinä vuosina. Vuoden tehyläinen johtaja valittiin yhdennentoista kerran.