Vuoden röntgenhoitaja on Anna-Kaisa Hirvonen

Suomen Röntgenhoitajat ry on valinnut naantalilaisen Anna-Kaisa Hirvosen Vuoden röntgenhoitajaksi. Hirvonen työskentelee Turun yliopistollisen keskussairaalan (TYKS) päivystysröntgenissä magneettikuvantamisen vastuuhoitajana.

Kuvateksti
Kuva: Harri Laakkonen

Hirvonen on tunnettu asiantuntija ja kysytty luennoitsija. Kollegat kuvaavat Hirvosta termein "aina valmis", mikä kertoo hänen innostaan oppia uutta ja jakaa tietoaan. Hirvosen mukaan on tärkeää siirtää hiljaista tietoa eteenpäin. Erityisesti magneettiturvallisuus on hänelle sydämen asia, ja hän edustaakin röntgenhoitajia kansallisessa Magnet Safety in Finland -työryhmässä. 

Anna-Kaisa Hirvonen, tai "Kaesa" kuten häntä työkavereiden keskuudessa kutsutaan, on lämmin ja sydämellinen työkaveri, joka on aina valmis auttamaan missä tahansa tilanteessa. Olipa kyseessä potilaan siirtoavun tarve, neuvojen antaminen tutkimuksiin tai vuoronvaihdot, Anna-Kaisa on aina apuna. Hän levittää ympärilleen positiivista savolaista elämänasennetta, jakaen tietoaan ja kehittäen toimintaa paremmaksi. Potilaita kohtaan hän on empaattinen, lämmin ja luottamusta herättävä.

Hirvonen palkitaan Tampereella 25.-26. huhtikuuta 2024 pidettävien Radiografiapäivien yhteydessä.