Vuoden lastenhoitaja 2020

Vuoden lastenhoitaja -tunnustuksen sai tänä vuonna Marjaana Valkeejärvi Ähtäristä. Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL jakoi tunnustuksen 14. kerran.

Kuvateksti
Kuva: Suomen Lastenhoitoalan liitto.

Vuoden lastenhoitaja on alan ammattilainen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta, tuoden ansiokkaasti esiin lastenhoitajan osaamista ja ammattitaitoa. Suomen Lastenhoitoalan Liitto perusteli valintaa mm. seuraavasti:

Palkitulla on pitkä ja monipuolinen työkokemus lasten parissa sekä aktiivisena vaikuttajana ja toimijana erilaisissa luottamustehtävissä. Lisäksi hän toimii vapaaehtoisena henkilökohtaisena vapaa-ajan avustajana, käyttäen siihen kuukaudessa useita tunteja omaa vapaa-aikaansa.

Marjaana Valkeejärvi pitää työssään tärkeinä asioina mm. kiireettömyyttä,  oman oivaltamisen ja omatoimisuuden tukemista, aitoa kuuntelemista ja  kuulemista ja näkemistä koko lapsen päivän tärkeänä kokonaisuutena.

Vuoden lastenhoitajan palkitseminen on perinteisesti tehty keväisin Lapsimessujen yhteydessä. Koronatilanteen vuoksi Lapsimessut peruutettiin ja palkitsemistilaisuus järjestetään, kun pandemiatilanne sallii.  

SLaL on Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö. www.slal.fi