Vuoden lähihoitaja saa voimaa potilailta

Suomen Lähihoitajat ry on valinnut vuoden lähihoitajaksi turkulaisen Riitta Holttisen, joka työskentelee avannevastaavana Turun yliopistollisen keskussairaalan (TYKS) vatsakirurgisella vuodeosastolla.

Kuvateksti
kuva: Pasi Leino

Holttisen tie sosiaali- ja terveysalan ammattilaiseksi alkoi sairaala-apulaisen kesätyöstä, jolloin hän tajusi hoitotyön merkityksellisyyden. Hän valmistui perushoitajaksi vuonna 1989 Salon terveydenhuolto-oppilaitoksesta.  

Holttinen on työskennellyt TYKSissä yli 25 vuotta. Tänä aikana hän on kehittänyt ja vienyt eteenpäin avanneleikattujen potilaiden hoitoa.  

- Saan niin paljon voimaa potilailta ja heidän auttamisestaan. Lisäksi avannepotilaiden hoidossa on paljon opittavaa, koska hoidamme hyvin erilaisia potilaita. Minulla on myös aivan ihanat työkaverit ja yhteistyö avannepotilaiden hoitoon erikoistuneiden yritysten kanssa on myös hedelmällistä. 

"Rautaisen ammattitaidon lisäksi Riitta osaa ottaa potilaan erilaiset tunnetilat huomioon. Asiakkaat hänen osastollaan ovat usein elämäntilanteen rajusti muuttuessa toivottomia ja lamaantuneita. Hän osaa luoda heihin uskoa parempaan”, toteavat myös Holttisen kollegat. 

Monen muun sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen tavoin Holttinen mainitsee kiireen syyksi siihen, miksi hoitotyötä ei ehdi tekemään niin hyvin kuin pitäisi.  

Kuitenkin Holttisen kollegat kehuvat, että kiireestä huolimatta Riitta pystyy pysähtymään potilaan rinnalle ja antamaan tukea. ”Vuosienkin työn jälkeen Riitta on aidosti kiinnostunut hoitotyöstä ja potilaista -huolehtivainen, kannustava ja sympaattinen - siksi kunnioitan häntä suuresti.”  

Suomen Lähihoitajat ry on lähihoitajien ammatillinen yhdistys, joka toimii Tehyn piirissä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsenten ammatillista ja taloudellista asemaa sekä osallistua työolosuhteiden ja alan koulutuksen kehittämiseen. 

Lisätietoa yhdistyksestä: 

https://www.suomenlahihoitajat.fi/