Vuoden lähihoitaja rakastaa kotihoidon monipuolisia haasteita

Vuoden 2021 lähihoitajaksi valittiin Elena Riihimäki.

Kuvateksti
Kuva: Elena Riihimäki

Elena Riihimäki työskentelee Laitilan kaupungin kotihoidossa. Elenaa ehdottaneet kollegat kuvaavat häntä henkilöksi, joka on aina valmis haasteisiin, uuden oppimiseen ja opitun käyttöönottoon. Elena itse nimeää haasteet työn suolaksi.

– Rakastan työtäni ja sen tuomia monipuolisia haasteita. Kaikki päivät kotihoidossa ovat erilaisia. Persoonalliset asiakkaat lisäävät työn mielekkyyttä, mutta myös haastavuutta, kertoo Elena.

Haasteita tuovat Elenan mukaan myös jatkuvat muutokset työssä. Sekin mietityttää, mitä sote-uudistus tuo tullessaan. 

Elenan työssä jaksamisen reseptiin kuuluu moniammatillinen yhteistyö, työkaverit sekä hyvin toimivat tiimit. Nämä luovat turvaa ja motivaatiota. 

Kollegoiden sanoin Elena on ”työkavereita ja kotihoidon asiakkaita tsemppaava, kärsivällinen kuuntelija ja empaattinen lohduttaja, joka tuo hymyn kaikkien huulille.” Valintaa perusteltiin myös sillä, että Elenalla on kannustava ja kuntouttava työote. 

Elena on häkeltynyt valinnastaan: ”Sitä on vaikea uskoa todeksi, mutta olen samalla onnellinen ja kiitollinen.” Tiedossa on juhlintaa perheen kanssa, ja tilanteen salliessa myös työkavereiden kanssa kakkukahveilla. 

Vuoden lähihoitaja -tunnustus jaettiin Lähihoitajapäivillä Helsingissä perjantaina 26. marraskuuta. Vuoden lähihoitajan valitsee Suomen Lähihoitajat ry. Se on ammatillinen yhdistys, joka tekee yhteistyötä Tehyn kanssa.