Vuoden 2021 bioanalyytikoksi valittiin Anu Elomaa

Suomen Bioanalyytikkoliitto on valinnut aluepäällikkönä työskentelevän Anu Elomaan vuoden bioanalyytikoksi. Valinta julkistettiin tänään Laboratoriolääketiede ja näyttely -tapahtumassa Helsingissä.

Kuvateksti
Kuva: Leena Koskela

Anu Elomaa toimii aluepäällikkönä. Hänen vastuullaan on Espoon ja Länsi-Uudenmaan laboratorioiden johtaminen ja toiminnan kehittäminen. Anua ehdotti Vuoden bioanalyytikoksi hänen esihenkilönsä.

Elomaalla on ollut merkittävä rooli koronapandemian aikana. Hän on työskennellyt vastuuyksikön päällikkönä ja koronaprosessista vastaavana HUSin, Kymsoten ja Eksoten alueella. Lisäksi hän on toiminut HUSin erityisvastuualueen koronanäytteenotosta vastaavana asiantuntijana. Hän on perustanut useita koronanäytteenottopisteitä, ja vastannut koronanäytteenoton perehdytyksen suunnittelusta ja ohjeistuksesta.

Valintaan vaikutti myös se, että Elomaa on kunnostautunut työssään erityisesti kliinisen laboratoriotyön kehittämisessä ja toiminut arvokkaasti ammattikuntansa edustajana.

Vuoden bioanalyytikko valitaan vuosittain hakemusten perusteella. Ehdotuksia voivat tehdä liiton jäsenet, työyhteisöt, taustayhteisöt tai alueyhdistys. Valinnan tekee hakemusten perusteella Suomen Bioanalyytikkoliitto ry:n hallitus, ja valinta julkaistaan aina kuluvan vuoden Laboratoriolääketiede ja näyttely –tapahtumassa.