Terve Eurooppa – Terveyden tekijöiden suuressa EU-vaalipaneelissa mukana tunnettuja vaikuttajia

Lääkäriliitto ja Tehy järjestävät 27.5. kello 9–11 eurovaalipaneelin, jonka aiheena on terveys. Paneeli striimataan, joten voit seurata tilaisuutta etänä.

Terve Eurooppa -paneelissa seitsemän puolueen europarlamenttiehdokkaat kertovat näkemyksistään unionista terveyspoliittisena vaikuttajana.

Millaisia päätöksiä Euroopan unioni tekee terveyspolitiikassa? Miten päätökset vaikuttavat elämäämme? Voivatko europarlamentaarikot edistää terveyttä Euroopassa?

Paneelissa on mukana mm. Li Andersson (Vas.), Sanna Antikainen (PS), Anna-Maja Henriksson (RKP), Petri Honkonen (Kesk.), Suna Kymäläinen (SDP), Rosa Meriläinen (Vihr.) ja Sirpa Pietikäinen (Kok.). Paneelin juontaa toimittaja Maria Nykänen. 

Alustuksen Euroopan unionin haasteista ja yksittäisen europarlamentaarikon vaikutusmahdollisuudet unionia ja Suomea koskevissa asioissa pitää Jyrki Katainen, joka toimii Nordea-konsernin yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana.  Aiemmin hän on toiminut mm. EU-komissaarina, Suomen pääministerinä ja valtiovarainministerinä. Lisäksi Katainen on toiminut Kokoomuksen puheenjohtajana ja kansanedustajana.

Seuraa paneelia etänä linkistä 
https://enchant.fi/laakariliitto-live/terve-eurooppa

Paneeli myös tallennetaan, joten se on jälkikäteen katsottavissa.

Paneelin aikana ei ole mahdollisuutta chattiin, mutta paneelia varten voi lähettää etukäteen kysymyksiä. Lähetä kysymyksesi uutisen lopussa olevalla lomakkeella.

Tervetuloa mukaan seuraamaan terveyden tekijöiden vaalipaneelia! Seuraa sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #TerveEurooppa. 

Europarlamenttivaalit pidetään Suomessa kesäkuun 9. päivä. Ennakkoäänestys alkaa Suomessa ja 29.5. ja päättyy 4.6. Ulkomailla ennakkoäänestys alkaa 29.5., mutta päättyy jo 1.6. 

Lääkäriliitto on lääkäreiden edunvalvontaa hoitava järjestö. Tehy on sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö – yli 160 000 jäsenen yhteisö ja edunvalvoja.

Kysy Terveestä Euroopasta!

Lääkäriliitto ja Tehy järjestävät EU-vaalipaneelin ”Terve Eurooppa” 27.5. kello 9 – 11. Tilaisuutta voi seurata etänä. Mukana on tunnettuja poliitikkoja ja vaikuttajia.

Voit lähettää oheisella verkkolomakkeella kysymyksiä ja terveisiä 22.5. mennessä panelisteille.