Tehyn tuotteita lahjoitettiin asunnottomille

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja järjestöasiantuntija Miia Keurulainen lahjoittivat tänään Vailla Vakinaista asuntoa ry:lle (VVa) Tehyn fleecepuseroita ja sukkia jaettavaksi asunnottomille.

Kuvateksti
Kuvassa vasemmalta järjestöasiantuntija Miia Keurulainen, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Vva ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola. Kuva: Pia Ingberg.

Vva toimii kolmannella sektorilla asunnottomien edunvalvojana. Järjestö pyrkii vaikuttamaan yksittäisten asunnottomien tilanteeseen ja yhteiskunnallisella tasolla lainsäädäntöön.

Asunnottomien tilanne on hankaloitunut entisestään, koska koronan vuoksi toimintoja on jouduttu sopeuttamaan mm. rajoittamalla henkilömäärää asunnottomille tarkoitetuissa tiloissa.  

Tehy haluaa tukea tässä vaikeassa tilanteessa VVa:n työtä lahjoittamalla yli 600 paria villasukkia ja 270 fleecepuseroa jaettavaksi asunnottomille. Lahjaerä luovutettiin Vailla Vakinaista asuntoa ry:n toimistolla Sörnäisissä.

Suomessa on 4600 asunnotonta. Asunnottomuus on VVa:n mukaan yhteiskunnallinen ongelma, jonka perimmäisiä syitä ovat eriarvoisuus, talouden suhdannevaihtelut sekä väestönkasvu ja kaupungistuminen. Järjestö on poliittisesti sitoutumaton.

Lisätietoa VVa:sta: https://vvary.fi/