Tehyn strategia: Tehyläisten palkat ja työolot kuntoon

Tehy valvoo ja parantaa jäsentensä asemaa työelämässä sekä vaikuttaa yhteiskunnassa. Tasa-arvolla tarkoitamme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa työelämässä. Jäsenlähtöisyys on koko Tehyn toiminnan lähtökohta ja edellytys – yhdessä olemme Tehy.

Muuttuvassa yhteiskunnassa ja koventuvalla työmarkkinakentällä menestyäkseen on toimittava nopeasti reagoimalla ja rohkeasti vaikuttamalla: Tehy haluaa olla ennakoiva uusien avauksien tekijä ja puolustaa tiukasti sille elintärkeitä asioita. Huolehdimme edunvalvonnasta ja vaikutamme yhteiskunnassa.

Jäsenlähtöisyys on koko Tehyn toiminnan lähtökohta ja edellytys. Tehy vastaa jäsentensä taloudellisesta, ammatillisesta, sosiaalisesta ja oikeudellisesta edunajamisesta. Se edistää yhdenvertaisuutta ja työelämän tasa-arvoa sekä ammatillisesti että naisten ja miesten välillä.

– Tehyn visioon Tehyläisten palkat ja työolot kuntoon kiteytyy liiton tärkein tehtävä, joka on ajaa ja parantaa tehyläisten asemaa työelämässä. Se edellyttää jatkuvasti vahvistuvaa joukkovoimaa, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoo.

Tehy haluaa innostaa jäsenet, päättäjät ja toimihenkilöt ponnistelemaan yhdessä tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Strategia halutaan saada elämään. Tarvitaan jäseniä, päättäjiä ja toimihenkilöitä, jotka haluavat tehdä töitä vision toteutumisen eteen – ja innostavat myös muita tekemään samoin, Tehyn varapuheenjohtaja Anna-Leena Brax toteaa.

Tehyn valtuusto hyväksyi liiton uuden strategian syysvaltuustossa 27. – 28.11.2019. Strategian visualisointi tuotiin tiedoksi valtuustolle 4.6.2020. Valmistelun aikana kuultiin henkilöstöä, päättäjiä kuin tehyläisiäkin. Strategia on voimassa toistaiseksi.