Opiskele verkossa: syksyn kurssien aiheina työehdot, palkkaus ja luottamustehtävät

Esihenkilöille suunnattu verkkokurssi perehdyttää terveyspalvelualan ja sosiaalipalvelualan työehtosopimuksiin. Palkkaukseen keskittyvä kurssi on avoin kaikille tehyläisille. Jos lisäksi olet kiinnostunut luottamustehtävistä, tarjolla on uutuuskurssi. Tervetuloa mukaan!

Kuvateksti
Kuva: IStock

Kurssien suorittamiseen et tarvitse muuta kuin tietokoneen nettiyhteydellä sekä kaiuttimen tai kuulokkeet. Paikkoja kursseilla on rajallisesti, joten kannattaa toimia nopeasti. Verkkokurssit ovat Tehyn jäsenille maksuttomia.

Verkkokurssit terveys- tai sosiaalipalvelualalla toimiville esihenkilöille

Vaativassa esimiestyössä on tärkeää tuntea työehtosopimus ja työlainsäädäntö. Kurssilta saat kattavan katsauksen terveyspalvelualan ja sosiaalipalvelualan työehtosopimusten sisällöistä. Kursseilla perehdytään muun muassa työaikoihin, lomiin, palkkausjärjestelmiin ja samapalkkaisuuden periaatteeseen.

Lisäksi käsitellään lääkehoitoon, henkilöstömitoitukseen sekä esimiehen oikeuksiin ja velvollisuuksiin liittyviä kysymyksiä.

Kouluttajina toimivat Tehyn lakimiehet ja asiantuntijat. Lisäksi sinulla on myös mahdollisuus yhteiseen verkkotapaamiseen asiantuntijoiden kanssa: pääset kysymään juuri sinua askarruttavia asioita.

Ilmoittautuminen 12.9. mennessä Tehyn koulutuskalenterin kautta.

Kurssit käynnistyvät 27.9. alkaen. Tptes-verkkokurssin oppitunti pidetään 12.10. klo 17.00. Sostes-verkkokurssin oppitunti pidetään 20.10. klo 17.00.

Kurssin suorittaminen vie kokonaisuudessaan arviolta noin yhden työpäivän verran aikaa. Saat kurssin suorittamisesta todistuksen. 

Palkkaus-verkkokurssi

Askarruttaako sinua, mistä palkka muodostuu? Tällä uutuuskurssilla käsitellään muun muassa tehtäväkohtaista palkkaa, lisiä ja sitä, miten palkkalaskelmaa tulisi lukea. Kurssi on suunnattu kuntasektorilla työskenteleville.

Kurssi suoritetaan oman aikataulun mukaisesti aikavälillä 15.11.-15.12.2021 verkossa. Kurssiin ei sisälly lähitapaamisia, mutta kouluttajia on mahdollista tavata kurssin aikana Teamsin välityksellä 18.12. klo 17.

Ilmoittautuminen 7.11. mennessä Tehyn koulutuskalenterin kautta.

Tehyn henkilöstöedustajaksi

Kiinnostaako sinua tutustua Tehyn toimintaan tarkemmin ja saada tietoa erilaisista luottamustehtävistä? Jos haluat kuulla luottamusmiehen, työsuojeluvaltuutetun tai ammattiosastotoimijan tehtävistä, tämä syksyn uutuus on sinulle!

Kurssi tarjoaa tietoa Tehyn toiminnasta ja henkilöstöedustajien tärkeästä roolista osana Tehyä. Saat tietoa, mitä toimijana olo tarkoittaa ja miksi toimijoita tarvitaan.

Kurssi suoritetaan oman aikataulun mukaisesti aikavälillä 1.11.-6.12.2021 verkossa.

Ilmoittautuminen 20.10.2021 mennessä Tehyn koulutuskalenterin kautta.