Millariikka Rytköstä pyydettiin jatkamaan Tehyn puheenjohtajana seuraavalla kaudella

Neljä Tehyn valtuustoryhmää pyysi nykyistä puheenjohtajaa Millariikka Rytköstä jatkamaan järjestön puheenjohtajana seuraavalla kaudella 2025-2029.

Kuvateksti
Kuva: Saara Partanen

Tehyä vuodesta 2017 johtanutta Rytköstä pyysivät jatkokaudelle Sitoutumattomat ja keskiryhmät SITKE, Tehyn vasemmisto ja sitoutumattomat, Tehyläiset Vihreät ja Tehyn Yhdessä Eteenpäin. Rytkönen on koulutukseltaan lähihoitaja, kätilö AMK ja sairaanhoitaja YAMK. Hän on suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon sosiaali- ja terveysalan kehittämisestä ja johtamisesta.

Kiitän lämpimästi tästä luottamuksen osoituksesta ja lupaan olla käytettävissä tähän tärkeään tehtävään jäsentemme palkkauksen ja työolojen parantamiseksi seuraavalla kaudella. Olen todella otettu näin laajasta tuesta jatkoon ja sen myötä olen myös päätynyt ratkaisuun, että en asetu itse ehdolle valtuustovaalissa, toteaa Millariikka Rytkönen.

Valtuustoryhmien edustajien mukaan Rytkönen on luotsannut Tehyä menestyksellä ja nostanut yhdessä tehyläisten kanssa hoitajien äänen yhä paremmin kuuluviin suomalaisessa yhteiskunnassa. Moniäänisyys ja yhteistyö on tärkeää Tehyssä jatkossakin. 

Vuoden 2022 neuvottelukierros ja sen historiallinen palkkaratkaisu puolestaan olivat osoitus Rytkösen vahvuudesta työmarkkinaneuvotteluissa.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn valtuustovaalit ja valtuuston järjestäytymiskokous järjestetään keväällä 2025.

Lisätietoja:

Tehyn Yhdessä Eteenpäin, Saara Partanen 0452673551

Sitoutumattomat ja keskiryhmät SITKE, Marja Lampainen 0407059014

Tehyn vasemmisto ja sitoutumattomat, Kati Jetsu 0401470791

Tehyläiset Vihreät, Elina Sammalisto 0505672234