Millariikka Rytkönen ombads fortsätta som ordförande för Tehy under nästa period

Fyra av Tehys fullmäktigegrupper bad nuvarande ordförande Millariikka Rytkönen att fortsätta som ordförande för organisationen under nästa period 2025 - 2029.

Image text
Kuva: Saara Partanen

Rytkönen, som har lett Tehy sedan 2017, ombads fortsätta av de partipolitiskt obundna och centergrupperna SITKE, Tehys vänster och obundna, Tehy-gröna och Tehys Yhdessä Eteenpäin.

Rytkönen är utbildad närvårdare, barnmorska och sjukskötare. Hon har avlagt en högre yrkeshögskoleexamen i utveckling och ledning inom social- och hälsovårdssektorn.

– Jag tackar hjärtligt för detta förtroende och lovar att ställa mig till förfogande för denna viktiga uppgift att förbättra våra medlemmars löner och arbetsvillkor under nästa period. Jag är verkligen rörd över detta omfattande stöd och har därmed också beslutat att inte kandidera i fullmäktigevalet, säger Millariikka Rytkönen.

Enligt representanter för fullmäktigegrupperna har Rytkönen framgångsrikt lett Tehy och tillsammans med Tehys medlemmar gjort vårdpersonalens röst mer hörbar i det finländska samhället. Mångfalden och samarbetet är viktiga för Tehy även i fortsättningen.

Förhandlingsrundan 2022 och dess historiska löneuppgörelse var i sin tur ett bevis på Rytkönens styrka i arbetsmarknadsförhandlingar.

Valet till fullmäktige och fullmäktiges konstituerande möte för Tehy hålls våren 2025.

Mer information:

Tehys Yhdessä Eteenpäin, Saara Partanen 0452673551 
De partipolitiskt obundna och centergrupperna SITKE, Marja Lampainen 0407059014 
Tehys vänster och obundna, Kati Jetsu 0401470791