Kuvituskuva: iStock

Kunta-alan neuvotteluissa kiky-tunnit käsittelyssä

Kuntatalolla jatkettiin tänään neuvotteluja, pöydällä olivat muun muassa kiky-tunnit ja kustannusraami. Neuvotteluja käytiin vain lyhyesti.

– Tänään neuvoteltiin vain 90 minuuttia. Katsotaan mitä tapahtuu, kun jatkamme sunnuntaina iltapäivällä, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen

Lähentymistä ei tapahtunut.

– Emme edenneet neuvotteluissa lainkaan. Sopimus on vielä kaukana, kuvailee tunnelmia Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi Twitterissä.

Kunnallinen virka- ja työehtosopimus päättyy tiistaina 31.3.2020.

Myös yksityissektorilla neuvoteltiin

Terveyspalvelualan työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin tänään perjantaina.

– Käsittelimme molempien osapuolten tavoitteita, muun muassa henkilöstön edustajien toimintaedellytyksiä, kertoo johtava lakimies Vappu Okkeri.

Seuraava neuvotteluaika on maanantaina 30.3.

Lisätietoa neuvotteluista ja Tehyn tavoitteista tehy.fi/liittokierros.

Kommentit

Käyttäjän Mirja Valta-Orasmaa kuva

Nyt kun sairaanhoitajat ovat eturintamassa koronaa vastaan on selvää että heille siitä myös maksetaan. Lisäpalkka heti koronapotilaita hoitaneille,kikytunnit ym.sälä heti kuntoon eli poistoon ja palkkaus kuntoon. Ei lakkouhkailua,reilu peli ja korvaus.
Ei tule uusia sairaanhoitajia alalle jos näitä asioita ei saada kunnialla hoitoon. Ja ammatinvaihto kiihtyy. Tämä on fakta homma.

Käyttäjän Tarja Sundgrén kuva

Ehdottomasti hoitajille nyt saatava työehtosopimukseen vaarallisen työn lisä, joka joillakin miesvaltaisillakin aloilla työehtosopimuksissa. Nyt, jos koskaan sitä lisää täytyisi maksaa, kun henkemme uhalla työtä teemme.

Käyttäjän Eija Rytkönen kuva

Hyvin sanottu! Juuri niin!

Käyttäjän Eija Rytkönen kuva

Nyt jos koskaan ihmisten luulisi ymmärtävän meidän palkkavaatimuksia!
Nyt jos koskaan on sen PALKAN AIKA!
Nyt jos koskaan täytyy saada naisvaltaisen hoitoalan palkka lähelle vastaavaa koulutusta olevilla miesvaltaisilla aloilla