Hoitoala ei toivu ilman tukea

Hoitajajärjestöt kampanjoivat sote-alan kriisin korjaamiseksi. Sote-sektorille tarvitaan valtiolta taloudellinen tukipaketti.

Kuvateksti
Kuva: Pasi Leino

Tehy ja SuPer vaativat valtiolta taloudellista tukipakettia, jolla sote-alan kriisi korjataan. Koronakriisi on paljastanut, miten äärimmäisen kireälle suomalainen sosiaali- ja terveydenhuolto on viritetty. Sosiaali- ja terveysala on jo pitkään ollut kriisissä, ja alan tilanne on huonontunut vuosi vuodelta.

Säästötoimet ovat heikentäneet alan vetovoimaa, pieni palkka ja jaksamisongelmat ovat pakottaneet työntekijät etsimään muita vaihtoehtoja. Alan koulutukseen hakeutuminen on vähentynyt. Jo ennen koronakriisiä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ovat joutuneet venymään – ja kriisin myötä he venyvät lähiviikkoina entistä enemmän.

Kun koronakriisi aikanaan loppuu, sote-alan kriisi valitettavasti jatkuu. Sote-alan kriisi on pakko ratkaista, mikäli suomalaisten hyvästä hoidosta ja hoivasta halutaan pitää huolta.

Hoitajajärjestöjen kampanja on suunnattu tiistaina 7.4. pidettävään hallitukseen kehysriiheen, ja se näkyy maanantaina 6.4. Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomissa sekä Tehyn omissa kanavissa.