Lomapäiviä kuluu työehtosopimuksesta riippuen joko viisi tai kuusi päivää viikossa. Julkisella sektorilla vuosilomaa kuluu viikossa vain viisi päivää.

Kirkolliset juhlapäivät, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, juhannusaatto, pääsiäislauantai ja vapunpäivä eivät kuluta vuosilomaa.

Viisipäiväinen lomaviikko on seuraavissa: KVTES, HYVTES, SOTE-sopimus, AVAINTES, YTHS, Sosiaalipalvelualan työehtosopimus ja Terveyspalvelualan työehtosopimus.

Kuusipäiväinen viikko on vuosilomalaissa ja lopuissa yksityisen puolen sopimuksissa. Ensihoitopalvelualan työehtosopimus ja Työterveyslaitoksen työehtosopimus siirtyvät myöhemmin viisipäiväiseen vuosilomalaskentaan.

Vuosiloma kuluu ja kertyy samalla tavalla osa-aikaisilla työntekijöillä kuin kokoaikaisilla työntekijöillä. Näin ollen puolikasta työpäivää tekevällä osa-aikaisellakin kuluu yksi vuosilomapäivä. Jos työntekijän työviikko on esimerkiksi nelipäiväinen, vuosilomaa kuluu silti niin kuin täyttä työviikkoa tekevällä työntekijällä.

Hoitaja kädet puuskassa

Työsuhdeneuvontamme on jäsenetu

Onko sinulla kysyttävää lomista tai muista työehdoistasi? Tehyläisenä saat apua työpaikkasi luottamusmieheltä. Voit myös lähettää viestin asiantuntijoillemme.