Kuva: iStock

SuPerin ja Tehyn tavoitteena sekä palkankorotukset että tasa-arvo-ohjelma

Helsingin Sanomissa 14.1. julkaistu juttu Tehyn ja SuPerin neuvottelutavoitteista voi antaa lukijalle väärän mielikuvan.

Hoitajajärjestöjen yhteisinä tavoitteina eilen käynnistyneissä kuntaneuvotteluissa ovat vähintään vientialojen tasoiset palkankorotukset ja niiden lisäksi palkkatasa-arvoa edistävä ohjelma. Ohjelman avulla kurotaan umpeen naisvaltaisen sote-alan palkkamonttu siten, että kymmenen vuoden ajan sote-alalle maksetaan 1,8 prosenttiyksikköä suuremmat palkankorotukset kuin miesvaltaisille aloille. Molempia tavoitteita ajetaan samanarvoisina ja samalla painoarvolla neuvottelupöydässä. 

Tehyn ja Superin tasa-arvo-ohjelma edistää Suomen hallituksen hallitusohjelman tavoitteita ja sen toteuttamiseen tarvitaan myös valtiovallan sitoutumista.

Näiden lisäksi SuPerin ja Tehyn kärkitavoitteina ovat kiky-tuntien poistaminen tai kompensointi sekä sote-sopimus. 

Lisätietoja:

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, p. 040 821 0028 
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, p. 050 527 5085
Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi, p.  050 346 0847 
SuPerin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno, p. 050 310 1492 

Kommentit

Käyttäjän Iina Holmsten kuva

Ensimmäisen mediatiedotteen (14.01.2020) mukaan kiky-tunnit tulisi poistaa. Tässä tiedotteessa mainitaan niiden kompensoiminen. Toivon, että liitot saavat neuvoteltua talkootyöt pois!

Käyttäjän Sanna Viljala kuva

Ne kiky tunnit nyt ensin pois. Työssä jaksaminen ei pelkästään rahalla parane, varsinkin jos se tarkoittaa vähäisempää vapaa-aikaa.