Ritva Häkkisestä vuoden 2019 vanhustyön johtaja

Tehy ja La Carita -säätiö ovat valinneet pieksämäkeläisen Ritva Häkkisen vuoden 2019 vanhustyön johtajaksi. Häkkinen työskentelee vanhustyön johtajana Valona-hyvinvointipalveluissa.

Kuvateksti
Kuva: Liisa Takala

Ritva Häkkistä ehdottivat palkinnon saajaksi työntekijät. He kehuvat Häkkistä innostavaksi johtajaksi, joka panostaa hyvään laatuun kaikessa toiminnassaan ja saa myös työntekijät mukaan.

Häkkinen perustaa johtamisensa ja toiminnan näyttöön perustuvaan tietoon ja vahvaan ammattitaitoon. Esimerkiksi työpaikalla käytössä olevat luonto- ja musiikkimenetelmät perustuvat tutkimukseen. Työntekijät pitävät Häkkistä koulutusmyönteisenä johtajana, joka kannustaa hakeutumaan ammattitaitoa edistäviin koulutuksiin.

Häkkinen pyrkii toteuttamaan asiakkaiden pienimmätkin toiveet.

– Elämä ei lopu vanhuudessa. Se jatkuu aktiivisena, erilaisena, mahdollisuuksia täynnä olevana, yksilöllisenä ja rikkaana, kullakin oman näköisenään, Häkkinen sanoo.

Työntekijöiden mukaan Häkkinen ymmärtää, että vanhusten oman näköinen elämä ei voi jatkua ilman hyvinvoivaa henkilöstöä. Työhyvinvointi näkyy sekä kunnollisina työvälineinä ja ergonomiana että työntekijöiden toiveiden huomioimisena ja joustamisena.

Häkkinen on peruskoulutukseltaan sairaanhoitaja ja diakonissa. Hän on suorittanut myös terveystieteiden maisterin tutkinnon.

Palkinto jaetaan Tehyn terveyspoliittisessa seminaarissa Helsingissä 26.10.2019.

Lisätietoja:

Ritva Häkkinen, p. 040 0741 262, [email protected]

La Carita -säätiön asiamies Matti Salmivuori, p. 040 0500 726, [email protected]

Tehyn yhteiskunta ja kehittäminen -toimialan johtaja Kirsi Sillanpää, p. 040 8207 848