Pidät helpoiten jäsenyytesi kunnossa, kun annat työnantajan periä jäsenmaksun automaattisesti palkastasi. Näin sinun ei tarvitse itse laskea joka kuukausi, kuinka paljon jäsenmaksua täytyy maksaa. Tarkista kuukausittain palkkalaskelmastasi, että maksu on peritty.

Jotta työnantaja voi periä jäsenmaksun, sinun on tehtävä perintäsopimus työnantajasi kanssa. Perintäsopimuksella valtuutat työnantajan perimään jäsenmaksun palkastasi. 

Voit antaa Tehylle luvan toimittaa perintäsopimuksen tai toimittaa sen itse työnantajasi palkanlaskentaan.  

Tehy toimittaa perintäsopimuksen työnantajalle 

  1. Kirjaudu asiointipalveluun.
  2. Valitse ”Lähetä perintäsopimus työnantajalle”. 
  3. Jos kyse on uudesta työnantajasta, tee uusi työpaikkailmoitus ja valitse maksutavaksi työnantajaperintä. 
  4. Jos kyseessä on nykyinen työnantaja, ilmoita maksutavan muutos asiointipalvelun kautta. Jos työnantaja perii jäsenmaksun, on jäsenmaksutavan kohdassa linkki ”Vaihda työnantajaperintään”, jota klikkaamalla saat maksutavan vaihdettua työnantajaperintään. Muutos ohjautuu Tehyn jäsenpalveluun ja toimitamme perintäsopimuksen nykyiselle rekisterissä olevalle työnantajallesi.

Perintäsopimuksen toimittaminen työnantajalle itse 

Jos haluat toimittaa perintäsopimuksen itse työnantajalle,  

  • kirjaudu asiointipalveluun  
  • tarkista työsuhdetiedot ja klikkaa Lähetä -painiketta, jolloin perintäsopimus lähetetään suoraan työnantajan palkanlaskentaan.

Vaihtoehtoisesti voit tulostaa tästä linkistä paperisen liittymislomakkeen, joka toimii myös jäsenmaksun perintäsopimuksena. 

Työnantajaperintä useamman työnantajan kanssa

Perintäsopimus koskee vain yhtä työnantajaa. Jos vaihdat työnantajaa, sinun on tehtävä uusi sopimus tai jos sinulla on useampi työnantaja, kaikkien kanssa pitää tehdä oma sopimus. 

Jos vaihdat saman työnantajan sisällä työpaikkaa tai toimipistettä, suositus on, että otat yhteyttä palkanlaskentaan ja tarkistat, pitääkö täyttää uusi perintäsopimus vai jatkuuko perintä jo aiemmin tehdyllä sopimuksella. 

Jäsenmaksun perinnän käynnistyminen 

Jäsenmaksun perintä käynnistyy pääsääntöisesti sopimuksen tekemistä seuraavan kuukauden alusta. Muistathan tarkistaa palkkalaskelman, että Tehyn jäsenmaksu näkyy siinä kohdassa ay-jäsenmaksu tai jäsenmaksu ja suuruus on 1,1 prosenttia.  

Jäsenmaksuperinnän päättäminen 

Jos haluat, että työnantajasi ei enää peri jäsenmaksua suoraan palkasta, ilmoita itse palkanlaskijallesi, että jäsenmaksunperintä pitää päättää. Varmista aina itse omasta palkkatositteestasi, että jäsenmaksua ei peritä enää ilmoituksesi jälkeisestä palkkakaudesta.

Muistathan ilmoittaa perinnän päättymisen myös Tehyn jäsenrekisteriin silloin, jos jäsenyytesi Tehyssä jatkuu. Tällöin päivitämme jäsenrekisteriin maksutavaksi ”itsemaksava”.