24 tunnin työvuoroja käytetään tyypillisesti ensihoidossa. Työvuoroja voidaan teettää Aluehallintoviraston (AVI) myöntämällä luvalla. Tehy ei vastusta niin sanottua perinteistä 24 tunnin poikkeuslupaa.

Työn pitää olla ”aika ajoin tehtävää työtä”, jotta poikkeuslupa voidaan myöntää. Lupa on mahdollista saada vain yleiseen työaikamuotoon, ei jaksotyöhön.

Työvuoroon täytyy sisältyä myös ei-aktiivista aikaa, jolloin ollaan valmiudessa. 24 tunnin vuorossa ei-aktiivista aikaa pitää olla vähintään puolet.

Tavallisesti poikkeusluvassa on määritelty ylityökorvaukseksi 24 tunnin vuoron ylittävältä ajalta kahdelta ensimmäiseltä tunnilta 50 prosenttia ja seuraavilta sadalla prosentilla korotettu tuntipalkka.

Jäsenen kannattaa olla luottamusmieheen yhteydessä, kun työnantaja alkaa puhua poikkeuslupahakemuksen tekemisestä tai uusimisesta. Lupaa haettaessa työnantajan pitää varata luottamusmiehelle tilaisuus tulla kuulluksi. Luottamusmiehen on oltava tarkkana antaessaan lausuntoa hakemuksen liitteeksi.

Luottamusmies on jäsenetu

Luottamusmies on tehyläisten edustaja, jonka puoleen voit aina kääntyä työsuhteeseesi liittyvissä pulmissa. Oman luottamusmiehen yhteystiedot löydät esimerkiksi kirjautumalla asiointipalveluun. 

Hoitaja kädet puuskassa