HYVTES, KVTES, AVAINTA ry:n ja YTHS:n työehtosopimuksen mukaan työntekijälle kertyy normaalisti vuosilomaa raskaus- ja vanhempainvapaiden aikana.
HYVTES, KVTES ja AVAINTA ry:n työehtosopimuksen alaisilla työntekijöillä on kuitenkin mahdollisuus ansaita tietyin edellytyksin vuosilomaa hoitovapaan ajalta enintään 30 kalenteripäivältä lomanmääräytymisvuodessa.

Vuosilomaa kertyy

Vuosilomaa ei kerry ollenkaan hoitovapaan ajalta. Julkisen sektorin ja AVAINTA ry:n työehtosopimuksen alaisilla työntekijöillä on kuitenkin mahdollisuus ansaita tietyin edellytyksin vuosilomaa hoitovapaan ajalta enintään 30 kalenteripäivältä lomanmääräytymisvuodessa.

Yksityissektorilla kuitenkin raskaus- ja vanhempainvapaan ajalta vuosilomaa kertyy enintään 160 arkipäivältä. Arkipäiviä ovat päivät maanantaista lauantaihin pois lukien arkipyhät.

Loma muiden vapaiden aikana

Työnantaja ei saa koskaan määrätä vuosilomaa sairausloman päälle tai 105:n ensimmäisen raskaus- ja vanhempainvapaapäivän ajalle ilman työntekijän suostumusta.

Iloinen nainen

Työsuhdeneuvonta tukenasi

Tehyläisenä saat käyttöösi työpaikkasi luottamusmiehen ja asiantuntijoidemme palvelut. Et joudu yksin selvittämään, onko palkka maksettu oikein, onko irtisanominen ollut laiton tai ovatko työsuhteesi ehdot kunnossa.