Kuva: Tehyn arkisto

Tehy, SuPer ja ERTO: Palkankorotukset yleiskorotuksina ja kiky-tunnit poistuvat – terveyspalvelualan neuvottelutulos hyväksytty

Yksityisen terveyspalvelualan tammikuusta asti jatkuneisiin todella vaikeisiin sopimusneuvotteluihin saatiin viimein tänään odotettu ratkaisu, kun järjestöt hyväksyivät maanantain ja tiistain välisenä yönä syntyneen neuvottelutuloksen.

Ratkaisun myötä kaikki palkankorotukset tulevat yleiskorotuksina, ei paikallisesti sovittavina erinä. Tämä on todella merkittävä asia, koska lähes kaikkiin tällä sopimuskierroksella syntyneisiin sopimuksiin on paikallinen palkkaerä sisältynyt.

– On hyvä, että työnantajaliitto vihdoin ymmärsi, ettei paikallista erää voida jakaa niin kauan kuin työnantajat laiminlyövät palkkausjärjestelmän noudattamista tai kiertävät sitä, Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri sanoo.

– Myös luottamusmiesten toimintaedellytyksiä on saatava paremmiksi, jotta paikallista sopimista voidaan lisätä.

Yksityisen terveyspalvelualan sopimuksen yleiskorotus on 1.8.2020 1,3 prosenttia ja 1.7.2021 2,0 prosenttia. Myös palkkasopimukseen saatiin merkittäviä parannuksia, jotka estävät työn vaativuuteen perustuvan palkkausjärjestelmän kiertämisen. Työn vaativuuden perusteella maksettavien erityistekijöiden esimerkkiluetteloa on niin ikään laajennettu. Lisäksi erikoissairaanhoidon työn vaativuus tulee huomioiduiksi palkkausjärjestelmässä.

Niin sanotut Kiky-tunnit poistuvat elokuun lopussa.

– Tämän tavoitteen eteen jouduimme tekemään hartiavoimin töitä. Lopputuloksena saimme estettyä työnantajaliiton vaatimat suuret heikennykset ja kiky-tunnit poistuvat ilman kompensaatiota, SuPerin yksityissektorin neuvottelupäällikkö Pia Zaerens kertoo.

Ainoan pienen vastaantulon työntekijäliitot tekivät lomarahassa, joka on jatkossa mahdollista vaihtaa vapaaksi. Menettely on kuitenkin täysin vapaaehtoista ja edellyttää kaksiportaista sopimista.

– Käytännössä luottamusmies sopii ensin, että menettely on mahdollista työpaikalla. Tämän jälkeen kukin työntekijä saa itse päättää, haluaako vaihtaa lomarahan vapaaksi vai ei, ERTOn edunvalvontajohtaja Saara Arola toteaa.

Viisipäiväinen vuosilomalaskenta otetaan vihdoin käyttöön. Käyttöönotossa on siirtymäaika.

Jatkossa kliiniset laboratoriot on kirjattu osaksi terveyspalvelualan työehtosopimuksen soveltamisalaa. Kaikki työsuojeluvaltuutettuja koskeva määräykset on siirretty omaan työsuojeluvaltuutettuja koskevaan sopimukseen. Henkilöstön edustajien korvauksia korotetaan vähintään viisi prosenttia.

Sopimusratkaisu sisältää myös monia muita parannuksia. Niitä kirjattiin muun muassa vaihtelevan työajan, hälytysrahakorvauksen ja työn vaatimien lääkärintarkastusten ja rokotusten osalta.

Sopimuskausi alkaa huhtikuun 2020 alusta ja päättyy huhtikuun lopussa 2022.

Tehy, SuPer ja ERTO neuvottelevat Sote ry:nä ainoina järjestöinä terveyspalvelualan yleissitovasta työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa.

 

 

Lisätietoja:
Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri, p. 040 091 3230
SuPerin yksityissektorin neuvottelupäällikkö Pia Zaerens, p. 050 385 8042
ERTOn edunvalvontajohtaja Saara Arola, p. 040 631 6521

Kommentit

Käyttäjän Stefan Volotin-Kolppanen kuva

Paljonko se palkka n suunnilleen nousee 20€ ? Vai vähemmän nyt ekalla kerralla

Käyttäjän Salla Rajala kuva

Jokaisen oma henkilökohtainen palkka nousee 1.8.2020 1.3 % ja 1.7.2020 2 %. 

Käyttäjän Sari Erkkilä kuva

Vaikuttaako uusi vuosiloma säännös ansaittuihin loma päiviin? Pysyvät ennallaan? Itselläni kertymä on 36 + 9.

Käyttäjän Salla Rajala kuva

Kyseessä on tekninen muutos, jonka myötä lomia on helpompi laskea. Kenenkään loma ei lyhene tai pitene. Koulutamme asiasta jäseniä ennen kuin järjestelmään siirrytään.

Käyttäjän Paula Rusthollkarhu kuva

Jos aiemman laskutavan mukaan piti vuosilomaa juhannus- tai pääsiäisviikolla, lomaa kului vähemmän. Uuden C-taulukon mukaan 15 v. kokemuksella kertyy 35 vlpv:ä. Poistuuko uudesta TES:sta kohta, että 15 v. työkokemus oikeuttaa 3:en vuosilomapäivään/kuukausi?

Käyttäjän Salla Rajala kuva

Eräs syy siirtymiseen 5-päiväiseen vuosilomaviikkoon oli juuri se, että osa työnantajista ei ole myöntänyt lomia juhannus- tai pääsiäisviikolla, jolloin kuluu lomaa vain neljä päivää. Tai vaihtoehtoisesti ovat virheellisesti edellyttäneet, että jos työntekijä on pitänyt pääsiäis- tai juhannusviikolla lomaa, on tältä vähennetty silti joka kuudes vuosilomapäivä.

Kyseessä on tekninen muutos ja kenenkään loma ei lyhene tai pitene. 15 vuoden työkokemus oikeuttaa edelleen 3 lomapäivään kuukaudessa. Laskentatapa on nyt erilainen eli viikossa kuluu vain 5 lomapäivää verrattuna 6.

Järjestämme asiasta koulutusta, mutta huomaathan, että muutos tulee voimaan vasta lomanmääräytymisvuoden 1.4.2022 – 31.3.2023 jälkeen.

Työnantajakohtaisesti saadaan siirtyä järjestelmään jo aikaisemmin.

Käyttäjän Paula Rusthollkarhu kuva

Paljon kiitoksia vastauksesta!
42 vlpv on jatkossa 35 vlpv (ei 36, minkä 3 pv/kk X 12 -ansainta tekisi). Sitä en ihan ymmärrä.
Oli niin tai näin, kunhan tulkinnanvaraisuus poistuu.. Juuri se aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.