Delta i Helsinki Prideparaden med oss

Vi är officiell samarbetspartner med Helsinki Pride och deltar i Prideparaden den 29 juni. Kom med oss för att marschera för jämlikhet och mångfald.

Tehy deltar i Helsinki Prideparaden i vårt eget paradblock. Du är välkommen med! Låt oss tillsammans höja våra röster för ett jämlikt arbetsliv.

– Pride ger synlighet för mänskliga rättigheter, jämlikhet och rättvisa i samhället. Dessa värden syns i Tehys arbete för ett jämlikare och rättvisare samhälle. I egenskap av officiell samarbetspartner med Helsinki Pride är vi stolta över att delta i paraden, säger Tehys ordförande Millariikka Rytkönen.

Paraden startar från Senatstorget kl. 12 och slutar i Brunnsparken. Tehyiterna marscherar i block nummer 8.

Block 8 samlas vid Snellmansgatan på Senatstorget. Var vänlig och kom till paraden i tid. Det är skäl att vara på plats senast klockan 11.

Berätta i sociala medier att du deltar i Prideparaden och i evenemangen under Prideveckan. Använd hashtaggarna #helsinkipride #helsinkipride2024 och tagga även Tehy med. Du kan valfritt redan i förväg berätta att du deltar i Prideveckan eller att veckan är viktig.

Temat i år för Helsinki Pride är Hopp och fred. Fred är en rätt för alla samhällen och individer. Hopp ger tro för framtiden och kraft att sträva efter en rättvisare värld.

Helsinki Pride är det största evenemanget i Finland för kultur och mänskliga rättigheter. Pridemånaden firas i hela juni, Helsinki Prideveckan 24–30.6, som kulminerar i en parad lördagen 29.6.2024 under Prideveckan. 

Mer information om Helsinki Pride: https://pride.fi/