Nu kan du ställa upp som kandidat i Tehy-valet

Kandidatnomineringen har inletts idag och fortsätter till 28.2.

Vem som helst som är valbar fackavdelningsmedlem eller studerande kan ställa upp i Tehy-valet. Du behöver alltså ingen tidigare erfarenhet av intressebevakning eller motsvarande uppgifter.

Du är valbar om du har anslutit dig till Tehy senast den 31 januari 2021 och har betalat din medlemsavgift. Om du är osäker på din valbarhet kan du kolla ditt medlemskap i Tehys e-tjänst.

Du kan ställa upp som kandidat med en elektronisk nomineringsblankett som du kan fylla i i e-tjänsten.

Nomineringsblanketten innehåller dina egna uppgifter och du ska tillägga ditt yrke och din examen i blanketten samt meddela vilket valförbund du möjligen vill ansluta dig till.

Om du under kandidatnomineringen vill ändra de uppgifter som du angett med nomineringsblanketten, kan du fylla i en ny nomineringsblankett under 8.2–28.2.

Bekanta dig med Tehys fullmäktigegrupperinnan du fyller i en nomineringsblankett. Du kan också ställa upp utan valförbund, men då är det svårare att bli vald.

 Tehy ordnar ett webbinarium om att ställa upp som kandidat, 17.2 på finska och 18.2 på svenska. Anmäl dig med till medlemskvällen via Tehys utbildningskalender.

Tehy stöder kandidaterna i valet, du får bl.a. 80 % rabatt på annonser i Tehy-tidskriften.

På Tehys valwebbplats hittar du en materialbank och annan viktig information för kandidater.

Tehy skickar också ett brev till kandidaterna, som innehåller bl.a. anvisningar för planering av den egna valkampanjen.