Millariikka Rytkönen valdes till Tehys nya ordförande

Social- och hälsovårdsbranschens fackförbund Tehys fullmäktige valde vid sitt konstituerande möte i Helsingfors Mässcentrum Millariikka Rytkönen till ny ordförande, hon representerar gruppen Yhdessä eteenpäin.

Image text
Photo: Leena Louhivaara

Rytkönen är 42 år och barnmorska från Borgå. Hon har tidigare fungerat som ordförande för Finlands Barnmorskeförbund, som är en av Tehys professionella samarbetsorganisationer. Före det har hon också jobbat som avdelningsskötare på Borgå sjukhus.

Ordförandevalet avgjordes i andra omgången, där de två som hade fått mest röster var Millariikka Rytkönen (68 röster) och Marjut McLean (12 röster).

Nya ordförandes mandatperiod är 2017 – 2021.

Mera info om Millariikka Rytkönen: http://www.millariikka.fi/

Tehys fullmäktiges konstituerande möte hölls 13.–15.11.2017.

Tehys fullmäktige valdes tidigare under hösten via det fullmäktigeval som hölls då. Valresultatet kungjordes 2.10

Mera information

Millariikka Rytkönen, gsm 040 8210028

Vad då Tehy?

Till social- och hälsovårdens fackorganisation Tehy hör 160 000 yrkesutbildade personer.

Till Tehy hör bl.a. bioanalytiker, akutvårdare, fysioterapeuter, barnmorskor, laboratorieskötare, barnskötare, närvårdare och primärskötare, medikalvaktmästare-ambulansförare, mentalvårdare, avdelningsskötare, röntgenskötare, sjukskötare, munhygienister, hälsovårdare, ergoterapeuter och överskötare.

Tehy ansvarar för medlemmarnas ekonomiska och yrkesmässiga intressebevakning och förhandlar om löner och andra villkor som hör till anställningsförhållandet både inom den offentliga sektorn och inom privata social- och hälsovårdsområdet. Dessutom påverkar Tehy starkt inom social- och hälsvårdsområdet och medverkar också till att utveckla utbildningen inom området.

Tehy grundades 1982 är den största medlemsorganisationen i Tjänstemannacentralorganisationen FTFC.