Liitto

Sinä olet Tehy

Ammattiosasto on paikallinen Tehy. Kun kuulut ammattiosastoon, olet Tehyn jäsen. Opiskelijana kuulut opiskelijayhdistykseen.

Ammattiosasto on tehyläisten porukka saman työnantajan palveluksessa tai tietyllä alueella. Ammattiosaston tilaisuuksissa voit tavata muita saman alan ammattilaisia ja osallistua mukavaan toimintaan. Tehyn ammattiosastoja on yli 200.

Katso ammattiosastoluettelo

Kun menet mukaan toimintaan, vaikutat omaan työhösi! Ammattiosaston valitsema edustaja, kuten luottamusmies neuvottelee työpaikkasi työehdoista.

Tehy on keskusjärjestö STTK:n suurin ammattiliitto, joten jäsenyytesi kautta olet mukana valvomassa etujasi myös kansallisella tasolla.

Tehyn visio

Tehy on rohkea ja uudistava koko koulutetun hoitohenkilöstön edunvalvoja ja maan arvostetuin ammattiliitto. Tehyläisten asema työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa on vahva.

Arvot

Strategiset tavoitteet

Tehyn päättäjien valinta

Kuka tahansa Tehyn ammattiosaston äänioikeutettu jäsen voi asettua ehdolle Tehyn valtuustoon. Valtuusto tekee Tehyn tärkeät päätökset. Kaikki ammattiosaston jäsenet saavat äänestää vaalissa.

Koko Suomi on yhtä vaalipiiriä ja vaalitapa on suhteellinen eli ehdokkaiden kannattaa muodostaa vaaliliittoja. Seuraavissa vaaleissa vuonna 2017 valitaan 83 valtuutettua.

Valtuusto valitsee Tehyn puheenjohtajan, varapuheenjohtajat ja hallituksen sekä valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.

Valtuusto

  • päättää liiton tavoitteista ja tekee tärkeimmät päätökset

  • päättää liiton toiminnasta ja taloudesta

  • hyväksyy työ- ja virkaehtosopimukset

  • päättää mahdollisesta työtaistelusta.

Hallitus

  • päättää, mitä Tehyssä tehdään ja mitä mieltä Tehy on eri asioista

  • vastaa kaikesta liiton toiminnasta valtuuston päätösten mukaisesti

  • valitsee Tehyn työntekijät ja päättää hankinnoista.

Puheenjohtajisto 2013-2017

Valtuusto

Puheenjohtaja 
Pipsa Allén, Turku

1. varapuheenjohtaja
Riitta Korpihalla, Iisalmi

2. varapuheenjohtaja
Sari Auvinen, Kemi

Katso valtuuston jäsenet
 

Hallitus

Puheenjohtaja
Rauno Vesivalo, Pori

1. varapuheenjohtaja
Marjut McLean, Tampere

2. varapuheenjohtaja
Anna-Leena Brax, Alavieska

Katso hallituksen jäsenet

Henkilöstö

Tehyn keskustoimistossa Pasilassa työskentelee sata asiantuntijaa ja lisäksi aluetoimistoissa yli 20 asiantuntijaa muun muassa edunvalvonta-, järjestö- ja viestintätehtävissä. Yhteystiedot.