Tehy yrittäjille ja ammatinharjoittajille

Tehy on myös sosiaali- ja terveysalan ammatinharjoittajia ja yrittäjiä varten! Reilu 1400 meistä toimii tällä hetkellä sivutoimisena tai päätoimisena ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Yrittäjäjaosto kokoaa tehyläiset yrittäjät yhteisiin tapahtumiin, koulutuksiin ja vertaistuen äärelle. Mukaan toimintaan pääset ilmoittamalla Tehyyn yrittäjyydestäsi.

Kuulut edelleen Tehyn ammattiosastoon ja hyödyt myös ammattiosaston jäsenyydestä. Päätoimisten yrittäjien ja ammatinharjoittajien Tehyn jäsenmaksu on 12 euroa kuukaudessa, sivutoimiset maksavat jäsenmaksua vain päätoimestaan. Jaostoon kuuluminen ei maksa mitään lisää.

Vakuutukset kunnossa

Tehyläisenä yrittäjänä saat Tehyn jäsenmaksulla

  • potilasvakuutuksen (ei palkattua henkilökuntaa, yritysmuoto muu kuin Ay tai Y-tunnukseton kevytyrittäjä)
  • vastuuvakuutuksen
  • Kelan kilpailutuksissa vaadittavan asiakkaiden tapaturmavakuutuksen
  • Työllistävälle yrittäjälle (1-3 työntekijää) vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Ei-työllistävän yrittäjän oikeusapu

Ei-työllistävien ammatinharjoittajien ja yrittäjien on mahdollista saada Tehyltä oikeusapua. Oikeusavun myöntämistä edeltää harkinta.

Työttömyyskassan jäsenyys

Sivutoimisilla ammatinharjoittajilla on Tehyn jäsenyyden kautta voimassa myös Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäsenyys. Päätoimiset yrittäjät voivat halutessaan liittyä yrittäjien työttömyyskassaan.

Valvomme etujasi

Hoidamme edunvalvontaasi! Teimme yhdessä yhteistyöjäsenjärjestöjemme kanssa Yrittäjäoppaan, josta saat tukea yritystoiminnan alusta lähtien.

Tehyläiset ammatinharjoittajat ja yrittäjät tai yrittäjyyttä harkitsevat saavat maksutonta neuvonta- ja konsultaatiopalvelua yritystoimintaan liittyen esimerkiksi

  • yrityksen perustamiseen

  • vero-oikeuteen

  • yrittäjien sosiaaliturvaan

  • hankintalainsäädäntöön

  • yhtiöoikeuteen.

Yrittäjäneuvonnan lakimiehet ovat erikoistuneet sosiaali- ja terveysalan yritystoimintaan. Lähetä neuvonta- ja konsultaatiopyyntösi sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Laita mukaan Tehyn jäsennumerosi.

Vastaus tulee kolmen arkipäivän kuluessa. Yrittäjäneuvonnasta vastaava lakiasiaintoimisto Nyanssi Oy auttaa myös viranomaismenettelyihin liittyvien asiakirjojen laadinnassa. Asiakirjojen laadinta maksaa 50 euroa / 30 min. Minimiveloitus on puoli tuntia.

Vertaistukea ja tekemistä

Yrittäjäjaosto järjestää opintopäiviä ja jäseniltoja ympäri Suomea sekä ottaa kantaa Tehyn kautta sosiaali- ja terveysalan ammatinharjoittajiin ja yrittäjiin liittyviin asioihin. Löydät yrittäjäjaoston jäsenillat ja koulutukset Tehyn tapahtumakalenterista.

Tehyn yrittäjäjaoston opintopäivä järjestetään vuosittain loka—marraskuussa. Lähde mukaan maksuttomiin tapahtumiin kouluttautumaan, tapaamaan muita yrittäjiä ja kuulemaan ajankohtaisia asioita!

Tehyn yrittäjäjaoston jäsenille lähetetään sähköisiä uutiskirjeitä parin kuukauden välein. Pidä yhteystietosi Tehyssä ajan tasalla.

Jaostolla on oma Facebook-ryhmänsä: https://www.facebook.com/groups/tehynyrittajajaosto/

Mahdollisuus vaikuttaa

Yrittäjäjaoston toimintaa ideoi ja suunnittelee tehyläisistä ammatinharjoittajista ja yrittäjistä koostuva hallitus.

Se valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan vuosikokouksessa. Seuraavan kerran hallituspaikat ovat avoinna juuri sinulle loppuvuodesta 2018.

Hallitus kokoontuu muutaman kerran vuodessa suunnittelemaan opintopäiviä, jäseniltoja ja muita asioita. Kokoukset pidetään iltaisin ja niistä maksetaan kokouspalkkio sekä mahdolliset matkakulut kokoukseen.

Kokouksiin on mahdollista osallistua myös Tehyn aluetoimistoista, joten aina ei vaadita matkustusta Tehyn keskustoimistolle.

Tehyn yrittäjäjaoston tavoitat sähköpostilla [email protected]. Voit lähettää meille toiveita ja ideoita jäseniltojen aiheista. Nähdään jäsenilloissa ja opintopäivillä!

Liitetiedostot: 
Tehyn yrittäjäjaoston jäsenedut

Tehyn yrittäjä- ja ammatinharjoittajajäsen eduista kertova esite

Yritystoiminnan aloitus ja lopetus

Yritystoiminnan aloitus ja lopetus


Tilaa yrittäjäopas