Tehyn ja SuPerin työtaistelu sai päättäjät huolestumaan potilasturvallisuudesta. Kuten me tehyläiset hyvin tiedämme, hoitajapulan vuoksi potilasturvallisuus on vaarantunut vuosia, joka päivä. Nyt tehdään se yhdessä näkyväksi, tarvitsemme siihen teitä kaikkia. Ilmoitetaan toistaiseksi tehostetusti aluehallintovirastolle kaikista vaaratilanteista, jokaisesta työvuorosta.

Potilasturvallisuus vaarantuu, jos

  • työvuorosta puuttuu työntekijä ja tilalle ei ole saatu tai hankittu sijaista,
  • potilaita tai asiakkaita on tilapäisesti enemmän kuin suunnitellulla henkilöstömäärällä voidaan hoitaa,
  • perehdytys on ollut puutteellista.

Toimi näin

  1. Lataa tämä lomake (klikkaa hiiren oikealla -> tallenna nimellä) tietokoneellesi. Puhelimella PDF-lomake ei kaikilla ohjelmilla toimi, joten täytä lomake tietokoneellasi.
  2. Täytä lomakkeen kaikki kentät huolellisesti (älä kirjaa potilastietoja tai muuta arkaluonteista) ja tallenna se tietokoneellesi.
  3. Lähetä täytetty lomake oman alueesi aluehallintoviraston kirjaamoon sähköpostin liitteenä.
  4. Laita viestin otsikoksi ”Kantelu” ja kerro viestiosiossa lyhyesti, että haluat ilmoittaa vaaratilanteesta työpaikallasi.
  5. Lähetä kopio tiedoksi meille Tehyyn osoitteeseen [email protected]
  6. Tee ilmoitus toistaiseksi kaikista työvuoroista, joissa potilasturvallisuus vaarantuu.

HUOM! On tärkeää, että saamme kopion ilmoituksesta, joten älä jaa pelkkää lomaketta eteenpäin. Jaa sen sijaan tätä ohjesivua kollegoillesi. Tilastoimme Tehyssä ilmoitusten määrän, ja käsittelemme tiedot luottamuksellisesti.

Aluehallintovirastojen kirjaamojen sähköpostiosoitteet

Sinulla on oikeus

Jokaisella sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisella on oikeus ja velvollisuus ilmoittaa vaaratilanteista työpaikalla. Kantelusta aluehallintovirastoon ei voi tulla tehyläiselle mitään seuraamuksia. Tämän kantelun tekeminen tai käsittely AVIssa ei edellytytä, että asiasta on tehty myös työnantajalle ilmoitus.

Kampanja alkoi 21.4.2022.