Varhaiskasvatuksen ammattilainen, Tehy on myös sinua varten! Tarjoamme ammatillista koulutusta ja ajankohtaista tietoa ammattisi tueksi.

Miksi kannattaa olla tehyläinen? 

Saat apua ja turvan työelämään. Mutta myös iloa ja energiaa! Saat mahtavat jäsenedut, kuten oikeusavun, työsuhdeneuvonnan ja luottamusmiehen avun, työssä tarvittavat vakuutukset sekä etuja vapaa-aikaan. Maksamme myös työttömyyskassan jäsenmaksun puolestasi!

Tunnemme alamme, ajamme etuamme ja olemme lähellä. Tuemme toisiamme kaikissa työelämän käänteissä. Olemme sinua varten, että sinä voisit keskittyä olennaiseen: työhön, jota teet. 

Osallistu koulutuksiin ja tapahtumiin

Huolehdimme osaamisestasi ja ammattitaidostasi järjestämällä varhaiskasvatuksen alalle suunnattua koulutusta. Voit osallistua ammatilliseen koulutukseen: tapahtumiin, webinaareihin ja jäseniltoihin. Pääset samalla myös verkostoitumaan kollegoidesi kanssa!

Nainen tietokoneella

Edistämme varhaiskasvatuksen ammattilaisten etuja

Tehy valvoo varhaiskasvatuksen etuja: asiantuntijamme ovat aktiivisesti mukana kasvatusalan toimintaympäristöön liittyvien uudistusten valmistelussa ja toimeenpanossa. Vaikutamme, otamme kantaa ja annamme näkemyksiämme eri tahoille. Olemme linjanneet, että työn arvostuksen tulee näkyä varhaiskasvatuksen ammattilaisten palkkauksessa, moniammatillisuudessa, työoloissa sekä työhyvinvoinnissa.

Opas varhaiskasvatuksen ammattilaisille

Tehy ja Suomen lastenhoitoalan ammattilaiset Slal kokosivat oppaan varhaiskasvatuksen ammattilaisille. Opas sisältää paljon tärkeää tietoa työelämän tueksi  tutustu!

Onko ryhmäsi mitoitus kunnossa? 

Lue lisää henkilöstömitoituksesta ja tarkista laskurillamme, onko ryhmän mitoitus oikea. 

Poika

Palkka

Työehtosopimus eli TES määrittelee, millä palkalla työtä tehdään. Katso oma TES.

Kannattaa aina tarkistaa palkkakuitista, että palkka on maksettu oikein. Siinä voit käyttää apuna Tehyn työelämäopasta. Työelämäoppaasta löydät lisätietoa esimerkiksi lisistä, palkanmaksusta ja palkasta tehtävien muuttuessa. 

Ota tarvittaessa yhteyttä luottamusmieheen tai Tehyn asiantuntijoihin sähköisessä asiointipalvelussa

Ilmoitusvelvollisuus varhaiskasvatuksessa

Varhaiskasvatuksen työntekijän on tehtävä ilmoitus, jos hän huomaa epäkohdan tai ilmeisen epäkohdan uhan lapsen varhaiskasvatuksen toteuttamisessa.

Tyttö

Varhaiskasvatuksen henkilöstön kelpoisuusehdot

Kelpoisuusehdot on määritelty varhaiskasvatuslaissa ja valtioneuvoston asetuksessa varhaiskasvatuksesta.