Lähihoitaja, Tehy on myös sinua varten! Tarjoamme ammatillista koulutusta, esimerkiksi lähihoitajien opintopäivät. Kanssamme toimii tiiviissä yhteistyössä Suomen Lähihoitajat ry, josta saat tukea ja uutta oppia omaan ammattiisi.

Hoitaja kädet puuskassa

Tehyn jäseneksi

Jäsenenä olet mukana tekemässä työelämästä ja sote- ja kasvatusalan palveluista parempia, parantamassa työehtoja ja palkkoja sekä vahvistamassa alasi arvostusta.

Lähihoitaja on perushoidon ammattilainen, jonka työ vaikuttaa aina ratkaisevasti hoidon onnistumiseen. Olemme sinua varten, että sinä voisit keskittyä olennaiseen: työhön, jota teet. 

Huolehdimme osaamisestasi ja ammattitaidostasi järjestämällä esimerkiksi lähihoitajien ammatilliset opintopäivät. Voit myös osallistua muuhun ammatilliseen koulutukseen: tapahtumiin, webinaareihin ja jäseniltoihin. Pääset samalla myös verkostoitumaan!

Tehyn jäsenenä voit liittyä myös Suomen Lähihoitajat ry:n jäseneksi. Jäsenyys on maksuton!

Miksi kannattaa olla tehyläinen? 

Saat apua ja turvan työelämään. Mutta myös iloa ja energiaa! Saat mahtavat jäsenedut, kuten oikeusavun, työsuhdeneuvonnan ja luottamusmiehen avun, työssä tarvittavat vakuutukset sekä etuja vapaa-aikaan. Maksamme myös työttömyyskassan jäsenmaksun puolestasi!

Tunnemme alamme, ajamme etuamme ja olemme lähellä. Tuemme toisiamme kaikissa työelämän käänteissä.

Lähihoitajan palkka

Työehtosopimus eli TES määrittelee, millä palkalla työtä tehdään. Palkka on harvoin tällä alalla pelkkää peruspalkkaa, vaan lisät ja korvaukset ovat iso osa toimeentuloa. Kannattaa aina tarkistaa palkkakuitista, että palkka on maksettu oikein. Siinä voit käyttää apuna Tehyn työelämäopasta, josta selviää sinulle kuuluvan palkan määrä.

Hoitaja

Webinaarit lähihoitajille

Katso lähihoitajien ammatillisten webinaarien tallenteita. Opi uutta ja viihdy!

Suomen Lähihoitajat ry

Liity myös Suomen Lähihoitajat ry:n jäseneksi. Jäsenyys on maksuton!  Yhdistyksen jäseneksi voivat liittyä lähi-, perus- tai apuhoitajan tutkinnon suorittaneet tai tutkintoon opiskelevat, jotka ovat Tehyn ammattiosaston tai Tehyn opiskelijayhdistyksen jäseniä. 

Järjestämme yhdessä vuosittain lähihoitajien ammatilliset opintopäivät. Järjestämme yhteistyössä myös ammatillisia luentotilaisuuksia, seminaareja ja jäseniltoja yhdessä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa.