Ammattiosasto

Ammattiosasto on paikallinen Tehy. Kun kuulut ammattiosastoon, olet Tehyn jäsen. Opiskelijajäsenet kuuluvat Tehyn opiskelijayhdistykseen.

Ammattiosasto on tehyläisten porukka saman työnantajan palveluksessa tai tietyllä alueella. Kun tulet mukaan toimintaan, vaikutat omaan työhösi! Työpaikalla luottamusmies auttaa jäseniä palvelussuhteeseen liittyvissä asioissa.

Ammattiosaston tilaisuuksissa voit tavata muita tehyläisiä ja osallistua mukavaan toimintaan. Tehyn ammattiosastoja on tällä hetkellä yli 200. Katso listaus Tehyn ammattiosastoista.

Ammattiosasto

  • hoitaa jäsenten ammatillista ja taloudellista edunvalvontaa työpaikoilla.
  • käy paikallisia neuvotteluja palkoista kunta-alalla.
  • kokoaa jäsenten tavoitteet valtakunnallisten sopimusneuvottelujen pohjaksi.
  • tuo jäsentensä aloitteita Tehyn päättäjille.
  • hankkii ja kouluttaa jäseniä.
  • huolehtii tehyläisten yhteenkuuluvuudesta työpaikalla
  • toimii paikallisena tukitoimiorganisaationa.
  • vaikuttaa alueellaan sosiaali- ja terveyspolitiikkaan sekä palveluiden järjestämiseen.

Lähde mukaan ammattiosastotoimintaan!

Ota yhteyttä ammattiosaston hallituksen jäseniin tai osallistu ammattiosaston järjestämiin tapahtumiin! Ammattiosastot järjestävät esimerkiksi jäseniltoja ajankohtaisista aiheista, retkiä, yhteisiä kulttuurihetkiä, arvontoja ja kilpailuja!

Ammattiosaston hallituksen toimikausi on kolmevuotinen. Hallituksen jäsenet valitaan ammattiosaston varsinaisessa kokouksessa. Kaikilla jäsenillä on mahdollisuus asettua ehdolle hallituspaikoille.

Jos olet kiinnostunut ammattiosastotoiminnasta, asetu rohkeasti ehdolle hallitusvaaliin. Ohjeet ja ehdokasasiakirjan saat omasta ammattiosastostasi. Seuraava hallitusvaali pidetään syksyllä 2022. Seuraa ammattiosastosi ilmoittelua tulevista tapahtumista!

Ammattiosaston hallituksen jäsenyys antaa näköalapaikan työelämän asioihin. Kunta-alalla pääset vaikuttamaan työnantajakohtaiseen edunvalvontaan, koska ammattiosasto neuvottelee työnantajan kanssa paikallisia sopimuksia. Ja tietenkin ammattiosastotoiminta on kivaa!