Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu yksityisellä sektorilla

Yksityisen sektorin yhdeksän työehtosopimusta ovat vielä auki. Yksityisellä sektorilla jatkuu torstaina 8.2. alkanut ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityisellä sosiaalipalvelualalla, terveyspalvelualalla ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:ssä.

Neuvotteluja yksityisen sektorin uusista työehtosopimuksista käydään tällä viikolla kiivaasti. Isoimpia yksityissektorin sopimuksia ovat Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus ja Terveyspalvelualan työehtosopimus. 

Tänään maanantaina 12.2. neuvotellaan Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta. Neuvoteltavaa on viljalti edelleen: työnantajaliitto antoi perjantaina tarjouksen ja Erto, SuPer ja Tehy jättivät sunnuntaina vastatarjouksen työnantajapuolen esitykseen. 
 
Maanantaina 12.2. jatketaan neuvotteluja myös ensihoitopalvelualan työehtosopimuksesta. 
 
Tiistaina 13.2. aamulla käydään AVAINTES-neuvotteluja. Neuvottelijat tapasivat edellisen kerran perjantaina, jolloin neuvoteltiin myöhäiseen iltaan. Niin ikään tiistaina jatketaan neuvotteluja Terveyspalvelualan, Seuren ja YTHS:n uusista työehtosopimuksista. 
PlusTerveyden työehtosopimusneuvotteluissa ja Tehyn ja Hammaslääkärien työnantajayhdistyksen välisen työehtosopimuksen neuvotteluissa ei ole toistaiseksi edistytty. PlusTerveyden neuvottelupöydässä jatketaan keskiviikkona 14.2. 
 
Työterveyslaitoksen osalta seuraavaa neuvotteluaikaa ei ole vielä sovittu.
 

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu

Yksityisellä sektorilla jatkuu Erton, SuPerin ja Tehyn julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Kielto koskee seuraavilla sopimusaloilla työskenteleviä Erton, SuPerin ja Tehyn jäseniä:

  • Terveyspalvelualan työehtosopimus (TPTES)
  • Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus (SOSTES)
  • Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön työehtosopimus (YTHS)
 
Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä on lähes 100 000 henkilöä.

Tehyläinen, lue täältä toimintaohjeet >>

Tärkeimmät tavoitteet 

Tärkeimmät neuvottelutavoitteet ovat selkeät palkankorotukset, henkilöstön edustajien aseman parantaminen ja työhyvinvoinnin lisääminen. Lisäksi yksityisellä sektorilla halutaan rajoittaa 0-työsopimusten käyttöä ja kehittää palkkausjärjestelmää.

Jäsentiedot kuntoon

Tehy tiedottaa neuvottelujen etenemisestä jäsenille muun muassa uutiskirjein, joten sähköpostiosoite kannattaa olla omissa tiedoissa ajan tasalla. Myös muut tiedot, kuten puhelinnumero on hyvä olla jäsenrekisterissä. Jäsentietojasi pääset muokkaamaan Tehyn nettisivuilla sekä Tehy-sovelluksessa.