Kuvassa vasemmalta Päivi Kyllönen ja Heli Vepsä-Inkinen. Kuvat: SLaL ry.

Vuoden lastenhoitajiksi Päivi Kyllönen ja Heli Vepsä-Inkinen

Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL on palkinnut tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi lastenhoitajaa. Näin SLAL haluaa nostaa esille lastenhoitajan ammattitaidon laaja-alaisuuden - lastenhoitajia työskentelee sekä varhaiskasvatuksessa että sote-palveluissa.

Vuoden lastenhoitaja -tunnustuksen ovat saaneet lastenhoitajat Päivi Kyllösen Oulunsalosta sekä Heli Vepsä-Inkisen Joensuusta. Molemmilla on pitkä ja monipuolinen työkokemus lasten parissa sekä erilaisissa luottamustehtävissä.

Päivi Kyllönen työskentelee vauvaperhetyöntekijänä ja lisäksi lastenhoitajana lastenneurologisella vuodeosastolla. Hän on myös Toimiva lapsi ja perhe -menetelmien kouluttaja. Perheen kannattelu arjen vaikeuksissa on Kyllösen mukaan yksi vauvaperhetyön keskeisiä elementtejä. Kyllönen on toiminut myös luottamustehtävissä mm. Tehyssä, Lastenhoitoalan liitossa sekä paikallisessa yhdistyksessä, Martoissa sekä parhaillaan puheenjohtajana Lastenneurologian hoitajat ry:ssä.

Heli Vepsä-Inkinen on toiminut useissa luottamustehtävissä mm. Lastenhoitoalan liitossa sekä paikallisessa yhdistyksessä sekä Tehyn ammattiosaston 606:n puheenjohtajana. Heli viljelee positiivista asennetta ja tuo osaamistaan monipuolisesti käyttöön lapsiryhmässä mm. tukiviittomia hyväksi käyttäen.

Lastenhoitajan työssä parasta ovat lapset, jotka on helppo tehdä iloisiksi olemalla oma vähän hupsutteleva itsensä, kertoo Vepsä-Inkinen.

Vuoden lastenhoitaja on alan ammattilainen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta tuoden ansiokkaasti esiin lastenhoitajan osaamista ja ammattitaitoa. Suomen Lastenhoitoalan Liiton (SLaL) myöntämä palkinto jaettiin Lapsimessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 13. kerran. SLaL on Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö.