Kuva: Leena Louhivaara

Sari Viinikainen Tehyn kehittämispäälliköksi

Tehyn kehittämispäällikkönä aloittaa 1.7. alkaen terveystieteiden tohtori (TtT) , sairaanhoitaja Sari Viinikainen. Hän seuraa tehtävässä eläkkeelle jäänyttä Kirsi Markkasta.

Sari on toiminut erilaisissa esimiestehtävissä pitkään. Ennen Tehyyn siirtymistä Sari toimi HUSissa johtavana ylihoitajana. Sitä ennen hän toimi julkisen terveydenhuollon esimiestehtävissä 12 vuoden ajan, muun muassa TAYSissa.

Sarin työhön Tehyn kehittämispäällikkönä kuuluu keskeisesti yhteiskunnallinen vaikuttaminen, tutkimus- ja työelämän kehittäminen ja edunvalvonta sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöiden työskentelyedellytysten parantamiseksi. Kehittämispäällikkönä Sarin vahvuuksia ovat muun muassa vankka kokemus terveydenhuollon johtamisesta ja järjestötyöstä, terveydenhuollon koulutetun hoitohenkilökunnan henkilöstöhallinnosta sekä erilaisten palvelujärjestelmien tuntemus.

Sarilla on myös pitkä kokemus luottamustehtävistä. Hän on ollut Tehyn hallituksen ja työvaliokunnan jäsenenä 2009 – 30.6.2019. Tätä ennen hän oli Tehyn hallituksen varajäsen 4 vuoden ajan. Työnsä ohella Sari on väitellyt Terveystieteiden tohtoriksi vuonna 2015. Parhaillaan hän opiskelee Aalto yliopistossa MBA-opintoja.

Vapaa-aikana Sari harrastaa liikuntaa luonnossa ja lukemista.

Kommentit

Käyttäjän Kati Jetsu kuva

Ylpeänä KSSHP:n työntekijänä haluan kommentoida uutista, jossa unohdetaan että Sari on työskennellyt myös maan suurimman keskussairaalan hallinnollisissa tehtävissä.Tämä seikka oli uutisessa unohdettu.