Kuva: Minttu Juvonen

Lapset valtasivat Tehyn keskustoimiston – pääministeriltä vastaus kysymykseen ikärajoista

Lasten työpäivä alkoi Tehyn keskustoimistolla aamiaisella, jonka jälkeen allekirjoitettiin työsopimukset. Sitten päästiin hiomaan Tehyn strategioita.

Aamiaisen jälkeen käynnistyi aarrejahti. Lasten palkkapussit oli piilotettu Tehyn vihreään tornitaloon. Vihjeitä seuraamalla lapset löysivät tiensä palkkapussien luo. Matkalla osallistuttiin vaaleihin, tehtiin tonttuhommia, ratkaistiin arvoituksia, tutustuttiin Tehyn työtehtäviin ja kokoustettiin.

Tehyn junior-puheenjohtaja Aake Rytkönen tapasi pääministerin 

Aake, Lauri ja Lili menivät päivän päätteeksi valtioneuvostoon neuvottelemaan pääministerin kanssa. Aake luuli ensin pääsevänsä tapaamaan maalivahti Rinnettä.

– Veljenpoikani on jääkiekkoilija Rasmus Rinne, hän pelaa Itävallassa, vastasi pääministeri Antti Rinne.

Lapset esittivät myös toiveen Playstation-pelien ikärajojen laskemisesta. Aake toivoi, että ikäraja olisi nolla vuotta. Pääministeri vastasi, että ikärajat ovat ihan syystä asetettu.

Lapsi mukaan töihin -päivä 

Lapsi mukaan töihin -päivä tarjosi työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä ja tutustuttaa heidät vanhempiensa tai muiden läheisten aikuisten arkeen. Tehy osallistui päivään nyt toista kertaa. 

Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu ulkomailta. Vastaavia teemapäiviä vietetään muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivää yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa. 

www.lapsimukaantoihin.fi  

#LMTpäivä #lapsimukaantöihinpäivä