Innostavat teot/sosiaali- ja terveysala -sarjassa palkittiin Kuopion kaupungin vanhuspalvelut, Sastamalan kaupungin Anninpirtti, Mäntsälän ja Pornaisten lastensuojelu/ Mustijoen perusturva ja Helsingin kaupungin Malmin päivitysyksikkö. Kuva: Matti Matikainen

KunTeko: Kunta-ala ansaitsee tunnustuksensa

Kunta-alan työmarkkinaosapuolet ovat kolmivuotisessa ohjelmassaan tehneet konkreettisesti näkyväksi työelämän kehittämistä. Palkinnoilla halutaan nostaa kuntatyön sekä työpaikoilla tehtävän kehittämistyön arvostusta.

Kunta-alan työelämän kehittämisohjelma KunTeko jakoi tunnustuspalkintoja kymmenille kehittäjille ja työntekijöille. Ohjelma tarjoaa asiantuntija-apua, sparrausta ja neuvontaa, ja tavoitteet ovat korkealla – vuonna 2020 Euroopan parhaat kuntatyöpaikat ja kuntapalvelut löytyvätkin Suomesta. Työpaikan käytäntöjä ja työelämän laatua on kehitettävä. Siihen tarvitaan luottamusta ja henkilöstön, esimiesten sekä johdon yhteistä panosta.

KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen käynnistämä kehittämisohjelma oli vuosille 2015–2017. Tähän mennessä siihen on osallistunut noin 200 kuntaorganisaatiota ja lähes 4 300 työntekijää. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto. Myös jatkokaudelle on haettu rahoitusta.