Kunteko etenee - olettehan jo mukana?

Miten onnistua kuntatyön kehittämisessä? Mistä saisi apua ja vertaistukea kehittämiseen? Miten muut kehittävät? KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteisessä KunTeko 2020 -ohjelmassa edistetään kuntatyötä niin, että se on tuottavaa ja tuloksellista ja samanaikaisesti työelämän laatu paranee. Kuntekossa kehittämiseen osallistuvat johto, esimiehet ja henkilöstö sekä usein myös palveluiden käyttäjät. 

KunTeko 2020 - yhdessä tuloksellisempaa kuntatyötä

Kunteko palvelee koko kuntakenttää. Se tarjoaa tukea ja työkaluja kehittämiseen ja muutosten hallintaan. Alkuvuoteen 2016 mennessä Kuntekon palveluja ovat hyödyntäneet kymmenet kuntaorganisaatiot. Palvelut ovat saaneet osallistujilta erinomaista palautetta.
 
Onko teillä jo yhteyshenkilö? 
 
Kuntekoon voi osallistua monin eri tavoin. Osallistuminen ei edellytä virallista päätöstä kunnassa. Suositus on, että asia käsitellään kunnan tai kuntayhtymän yhteistoimintaelimessä, ja että organisaatio nimeää yhden tai useamman Kunteko-yhteyshenkilön. Yhteyshenkilön tehtävänä on jakaa tietoa Kuntekosta oman organisaation sisällä sekä välittää Kuntekolle tietoa oman organisaation kehittämistoimenpiteistä ja -tarpeista. 
Mikäli yhteyshenkilöä ei ole vielä nimetty tai heitä halutaan nimetä lisää, se käy helposti tämän ilmoittautumislinkin kautta. Yhteyshenkilöitä on jo lähes 300.
 
Kuntekon palveluilla virtaa kehittämiseen 
 
Kuntaorganisaatio voi hakea Kuntekolta maksutonta yhden päivän sparrausta. Sparraus on asiantuntijan avulla tehtävää kehittämistä. Sparrausten teemoja ovat olleet mm. kuntastrategian jalkauttaminen, työhyvinvoinnin johtaminen, yhteisen toimintakulttuurin kehittäminen ja yhteistyö eri yksikköjen välillä.
 
Sisäisten kehittäjien koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea. Kuntaorganisaatioissa työpaikkojen sisäisiä kehittäjiä ovat sekä työnantaja että työntekijät. Koulutuksista saa uusia ideoita ja välineitä kehittämiseen. Myös kuntakohtaiset ja ruotsinkieliset toteutukset ovat mahdollisia. 
 
Ohjelmassa kuntaorganisaatioiden yhteisiä kehittämisverkostoja kootaan ajankohtaisista teemoista. Piakkoin käynnistyviä kehittämisverkostoja ovat esimerkiksi osaamisen ennakointi, Lean-menetelmä kehittämisen tukena sekä digitalisaation edistämistä tukeva verkosto. Verkostot voivat olla alueellisia tai valtakunnallisia. Verkostojen suunnitteluun voi ilmoittautua mukaan Kuntekon verkkosivujen kautta.   
 
Kaikille avoimet Työturvallisuuskeskuksen ja Kunnossa kaiken ikää -ohjelmien koordinoimat ”Turvallisuus hallintaan” ja ”Toimintakykyä työelämään” -oppimisverkostot ovat jo käynnissä. Kevan ”Esimiestyö muutoksessa” -oppimisverkosto käynnistyy huhtikuussa. 
 
Lisätietoa Kuntekon palveluista ja niihin hakeutumisesta löytyy www.kunteko.fi/palvelut
 
Tee hyvä kuntatyö näkyväksi ja saa positiivista mainetta Tekojen Torilla 
 
Palvelujen lisäksi Kunteko tarjoaa kuntaorganisaatioille kanavan - Tekojen Torin - jonka kautta hyvä kuntatyö tehdään näkyväksi kaikille. Tekojen Torilla julkaistaan arjen pieniä työkäytäntöjä ja isompia kehittämishankkeita eri toimialoilta.
 
Tekojen Torilla voi mm. lukea, miten lääkäreiden ja hoitajien uudenlainen yhteistyö on nopeuttanut hammaslääkäriin pääsyä Järvenpäässä tai miten sähköisen huoltokirjan käyttöönotto on muuttanut talonmiesten työtä Hämeenkyrössä. Lue lisää, kerro oma kehittämisteko tai vinkkaa muiden hyvistä teoista www.kunteko.fi/tekojen-tori 
 
Tervetuloa Kuntekon yhteyshenkilötilaisuuteen ja aluetilaisuuksiin kevään aikana 
 
Kuntekon järjestää yhteyshenkilöille ja muille kiinnostuneille tilaisuuden Helsingissä Kuntatalolla 16.3.2016 kello 13–16. Tilaisuudessa kerrotaan, miten Kuntekon kehittämispalveluja on hyödynnetty eri kuntaorganisaatioissa ja mitä yhteyshenkilönä toimiminen käytännössä tarkoittaa. Lisäksi tilaisuudessa voi verkostoitua ja tuoda esiin oman organisaation kehittämistarpeita. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteyden välityksellä. Ilmoittaudu mukaan tästä. Lopullinen ohjelma ilmoitetaan myöhemmin. 
 
Yhteyshenkilöille suunnatun tilaisuuden lisäksi järjestämme kevään 2016 aikana alueellisia tilaisuuksia. Niiden tavoitteena on etenkin kehittämisverkostojen sisältöjen ideointi. Mikäli haluat, että alueellasi järjestetään Kuntekon tilaisuus, johon kutsutaan osallistujia alueen eri kunnista, ota yhteyttä ohjelmahenkilöstöön [email protected] 
 
Tule mukaan, tilaa uutiskirje ja seuraa somessa!
 
Tietoa kunta-alan työelämän kehittämisestä ja Kuntekosta saa tilaamalla uutiskirjeen ja seuraamalla Kuntekon Facebook- ja Twitter-kanavia. Klikkaa itsesi mukaan ja pysyt kehittämisen kärjessä! 
 
Ohjelmalla laaja toteuttajajoukko
 
KunTeko 2020 - kunta-alan työelämän kehittämisohjelmaa toteuttavat KT Kuntatyönantajat sekä kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ry ja Kunta-alan unioni ry. Ohjelman päärahoittaja on Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan sosiaalirahaston tuella. 
 
Lisätietoa: 
 
Ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu, puh. +358 50 572 4620 ja
Projektipäällikkö Anniina Tuomi, puh. +358 40 562 6397
Projektiassistentti Taina Tervonen, puh. +358 50 521 2448
Sähköposti: kunteko[a]kt.fi