Kunta-alan parhaat kehittämisteot ja aktiivisimmat kehittäjät palkittiin

KunTeko 2020 -ohjelma on palkinnut kuntatyöpaikkoja ja työntekijöitä tuloksellisesta työelämän kehittämistyöstä ja kehittämismyönteisyydestä. 

Palkintojenjako liittyy viime vuoden Tekoja Tiskiin -haastekampanjaan. Sen tavoitteena oli saada kunta-alalla tehtyä työelämän kehittämistyötä näkyväksi. 

Palkintoja myönnettiin neljässä eri sarjassa ja kaikkiaan 46 – eri toimialoille ja eri puolille Suomea. Palkitut löydät KunTekon sivuilta

- Monissa palkittavissa teoissa yhdistävänä tekijä on se, että on pyritty parantamaan työyhteisön hyvinvointia sekä kehitetty palveluja ja prosesseja sujuvimmiksi ja asiakaslähtöisemmiksi, kertoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Tekoja Tiskiin -haastekisa keräsi lähes sata uutta kehittämistekoa. Kisassa oli mahdollista haastaa mukaan kollega, joka on kehittänyt kuntatyötä tai kertoa kehittämisteko omalta kuntatyöpaikalta. Kehittämistekoja on kerätty KunTekon verkkosivuille. Kaiken kaikkiaan tekoja on lähes 400.

Kuntekossa parannetaan kunta-alan työtä

KunTeko 2020 on työntekijäjärjestöjen ja KT kuntatyönantajan yhteinen kehittämisohjelma ja uusi tapa kehittää kunta-alan työtä. Työpaikat saavat ilmaista asiantuntija-apua, sparrausta ja neuvontaa.  

Työntekijät voivat tehdä näkyväksi omalla työpaikallaan ja omassa kunnassa tehtävää työtä. Hyvät ideat, kokemukset ja ratkaisut on helppo jakaa yli kunta- ja toimialarajojen. Samalla muiden ideoista ja saavutuksista saa vinkkejä, joita voi käyttää omalla työpaikalla.

Tehyläisillä työpakoilla KunTekoa voi hyödyntää esimerkiksi hoitoketjujen ja potilastyön kehittämisessä.

Lisätietoa saa KunTekon sivuilta.