Kuva: Liisa Järvinen

Katriina Bildjuschkin on Kätilöliiton uusi puheenjohtaja

Suomen Kätilöliiton vuosikokous valitsi Katriina Bildjuschkinin puheenjohtajaksi marraskuun alussa.

Katriina Bildjuschkin on koulutukseltaan kätilö ja kasvatustieteen maisteri. Hän näkee uudessa työssään puheenjohtajana monta tavoitetta.

– Kätilötyön perusta on raskauden ja synnytysten hoitaminen. Se on työn kuuma ja kova ydin, mikä on ylittämätön. Haluan tuoda kätilötyöhon vahvan näkemykseni seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisestä. Äitiyshuolto on keskeinen osa seksuaali- ja lisääntymisterveyttä.

Puheenjohtaja näkee, että kätilöiden toimenkuvaa on laajennettava. Seksuaaliväkivaltaa kokeneiden ja seksitautien hoitaminen on osaamista, jota kätilöillä jo on. Heillä on taito kohdata ja tukea ihmistä seksuaalisuuden herkällä alueella.

– Ihmisenä olemisen moninaisuus on lähtökohta seksuaalisuudelle. Se käsittää kaikki ihmiset, sateenkaariperheet, omat  vähemmistömme ja uudet suomalaiset.

Liiton varapuheenjohtajana toimii vuoden loppuun Leena Lehto, vuoden 2020 alusta Anna-Kaisa Kokkonen. Hallituksessa jatkavat Liisa Järvinen, Anitta Nykyri, Maarit Männistö ja Mariette Pontán sekä uutena Päivi Oinonen. Hallituksen toimikausi alkaa 1.1.2020.

Kätilöliitto on kätilöiden ja alan opiskelijoiden yhteinen ammatillisaatteellinen järjestö, jonka jäsenmäärä on 4 300.