Sosiaali- ja terveydenhuollon asiat ovat isoja ja monimutkaisia kokonaisuuksia. Myös niitä koskevia muutoksia voi olla vaikea hahmottaa. Siksi Tehy listaa päättäjille viisi avainsanaa päätöksenteon tueksi.

Tutustu avainsanoihin
»

Sosiaali- ja terveydenhuollon koulutetun henkilöstön riittävästä määrästä ei voi tinkiä – eihän?

Terveydenhuollolta ja sote-uudistukselta odotetaan palveluiden parempaa saatavuutta ja samalla kustannussäästöjä. Yhtälö tuntuu vaikealta, mutta ei ole mahdoton. On kuitenkin turha kuvitella, että se toteutuu ilman riittävää määrää osaavia ihmisiä eri ammattialoilta. Sote-alalla ei saa kilpailla alimitoitetuilla henkilöresursseilla.

Lue lisää
»

Palveluiden saatavuutta ei voi lisätä laadun kustannuksella.

Sote-palveluiden saatavuuden lisäksi vähintään yhtä tärkeää on niiden laatu. Sitä pitää kehittää, ei heikentää. Vastaanotolle pääsy ei riitä – asiakasta ei saa pallotella luukulta toiselle, vaan tärkeintä on hyvä ja vaikuttava hoito ja kuntoutus, jotka vievät maaliin.

Lue lisää
»

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön koulutustasoa ja osaamista pitää nostaa
– ei laskea.

Aika ajoin joku keksii ehdottaa sosiaali- ja terveysalan kustannusten karsimista alan työntekijöiden koulutus- ja osaamistasoa laskemalla. Vähemmän koulutetuilla työntekijöillä kun olisi pienemmät palkat. Hoitotyö kehittyy kuitenkin kokonaan toiseen suuntaan – onneksi, sillä samalla kehittyy myös hoidon vaikuttavuus.

Lue lisää
»

Hoitotyön ymmärryksen pitää näkyä johtamisessa
– muuten sote-uudistus ei onnistu.

Sosiaali- ja terveysalan johtaminen on sote-uudistuksen ydinkysymys. Eikä kyse ole pelkästään siitä, kuka johtaa ketä, vaan erityisesti siitä, miten onnistutaan tuottamaan laadukasta ja vaikuttavaa hoitoa. Tässäkin on syytä laskeutua sote-himmelin huipulta lähemmäs potilasta. Miten hoitotyötä käytännössä johdetaan ja kenellä on siihen parhaat lähtökohdat ja osaaminen?

Lue lisää
»

Niin kauan kuin naisvaltaisen sosiaali- ja terveysalan palkkatasoa ei nosteta, palkkatasa-arvo ei etene.

Varmaankin jokainen päättäjä kannattaa ainakin periaatteessa naisten aseman parantamista työelämässä. Vuosikausia on myös pyöritetty työelämän tasa-arvoa edistäviä ohjelmia. Monin paikoin naisten asema ja työelämän tasa-arvo on myös parantunut. Silti isoin asia on edelleen ratkaisematta – ja kysymys onkin siitä, tahdotaanko sitä todella ratkaista.

Lue lisää
»